НОВИНИ

Депутатите избират двама нови членове на СЕМ

Милена Кирова
от Милена Кирова
14:10, 03.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Започна редовното заседание на Народното събрание. Депутатите трябва да изберат двама нови членове на СЕМ от парламентарната квота.

От "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане" представиха своите предложения за членове на СЕМ: Симона Велева, Пролет Велкова и Тодор Белевски.

"Симона Велева е доктор по конституционно право, занимава се с медийно право, работи по етичното отразяване на деца в медиите. Работила е с много организации за права на човека, децата. Симона Велева е застъпник на глухите хора. Представлява организацията на глухите хора пред НС. В 47-ото НС работи като парламентарен секретар на МС. Води семинари в НБУ. Тя е доказан експерт с безупречна репутация. Тя е трудолюбива, честна и истински професионалист", каза Гергана Данева от ПП.

"Основен аргумент за нашата кандидатура е, че Пролет Велкова има опит, авторитет за член на СЕМ. Тя е журналист със сериозен опит в БНР, "Дарик Радио", от 2007 г. до днес е продуцент и водещ на предаването "Кой говори". За работата ѝ има редица награди", каза Антоанета Цонева от ДБ.

"Тодор Белевски е на 30 години - той е журналист по призвание. Работи да се отразяват всички гледни точки. Има богат опит, има и гръбнак, отстоява своите принципи. Има подкаст и два Youtube канала, в които много хора го следват. Издигаме кандидат, защото искаме дебат в зала и да изберем най-подходящите членове", каза Цвета Галенова от "Възраждане".

Мартин Карбовски се отказва да става член на СЕМ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест българки ще участват на Световното първенство по бокс в Истанбул
Шест българки ще участват на Световното първенство по бокс в Истанбул
Част от екипажа на "Рожен" се е върнал у нас и е заменен с нови хора
Част от екипажа на "Рожен" се е върнал у нас и е заменен с нови хора