НОВИНИ

Мартин Карбовски се отказва да става член на СЕМ

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 14.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в 18.00 часа изтича крайният срок за внасянето на предложения за двама нови членове на Съвета за електронни медии от парламентарната квота.

На 27 април изтичат мандатите на членовете на СЕМ от парламентарната квота Розита Еленова и София Владимирова. Очаква се кандидатите да бъдат изслушани на 21 април на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите, а изборът да бъде в пленарната зала в началото на май, веднага след Великденската ваканция на депутатите.

Предложението на "Демократична България" е журналистът Пролет Велкова.

До тази сутрин кандидатурата на Мартин Карбовски беше единствената публикувана в специално обособената секция на сайта на парламента. Но в пост във Фейсбук Карбовски рано тази сутрин обяви, че отказва да става член на СЕМ.

"Човек трябва да е свободен. Цял живот правя, каквото си искам, създавах си врагове с власт, а сега ми се предлага да работя за тях. Всичко това беше експлоатирано от неолибералите, жълтата преса и дори хора, на които нашите филми са направили добро.

С това видео ви призовавам да ни съпътствате там, където се върши истинска работа и където някой ден няма да има Съвети. Съветите имат намерение да обслужват политическата класа, както и преди - да не се занимават с проблемите на журналистите и ще въвеждат все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което трябва да избегна. Там промяната е невъзможна. Благодаря на всички колеги за подкрепата и не-подкрепата. Благодаря и за подигравките. Тенденцията свободата да бъде престъпление трябва да се прекрати. Ще се борим за това. Подписвайте се на моя канал.Весело е да го кажа, но честит ви Свети Мартин Изповедник", написа още той и публикува 9-минутно видео, в което описва подробно защо се отказва от предложението да става член на СЕМ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеп Гуардиола: Реал Мадрид са кралете на ШЛ
Пеп Гуардиола: Реал Мадрид са кралете на ШЛ
Купчина чакъл на улица - защо беше блокирана отсечка в столичен квартал
Купчина чакъл на улица - защо беше блокирана отсечка в столичен квартал