НОВИНИ

Депутатите създадоха временна комисия за сигурността на машинния вот

депутатите създадоха временна комисия сигурността машинния вот
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:34, 21.09.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатите създадоха временна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване. Предложението за създаване на комисията е на БСП и срещна подкрепата на всички политически партии, с изключение на двама депутати от ПП-ДБ, които гласуваха против.

Комисията ще обърне специално внимание на "възникналите съмнения при последните 4 избора", пише в мотивите на вносителите. В комисията ще има 12 народни представители - по двама от всяка парламентарна група и ще бъде създадена за срок от 3 месеца.

Членове на комисията от ГЕРБ ще бъдат Радомир Чолаков и Александър Ненков, от ПП-ДБ - Божидар Божанов и Явор Божанков, от “Възраждане” - Деян Николов и Даниел Проданов, от ДПС - Йордан Цонев и Хамид Хамид, от БСП - Иван Иванов и Георги Свиленски, а от ИТН - Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Председателят на парламента Росен Желязков ще определя кой ще председателства временната комисия всяка седмица. До това решение се стигна след като мнозинството не подкрепи нито Георги Свиленски, нито Деян Николов за председатели. Ротационният принцип на председателстване също не събра подкрепа от депутатите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАН получава 9 млн. лв. за енергийна ефективност
БАН получава 9 млн. лв. за енергийна ефективност
Нови изстрели в Нагорни Карабах, продължава евакуацията на цивилни
Нови изстрели в Нагорни Карабах, продължава евакуацията на цивилни