НОВИНИ

"Дер Класикер" не разочарова: Пет гола, още два отменени, но накрая отново Байерн ликува

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:48, 07.11.2020
Чете се за: 02:04 мин.
Футбол
дер класикер разочарова пет гола два отменени накрая отново байерн ликува

На стадион Сигнал Идуна Парк в Дортмунд Байерн Мюнхен спечели с 3:2 срещу Борусия, а двата тима изиграха страхотен мач с опасности и пред двете врати, като до последно "жълто-черните" преследваха равенството.

Мачът можеше да стартира ударно за гостите, тъй като още в 40-та секунда Серж Гнабри намери Левандовски, който от непосредствена близост стреля неточно.

В 14-та минута "баварците" изпълниха корнер, след който топката стигна до Коман. Французинът върна кълбото във вратарското поле, където Леон Горецка стреля опасно с глава, но Роман Бюрки показа чудесен рефлекс и изби.

В 21-та минута домакините организираха контраатака, която обаче завърши с пропуск на Ерлинг Холанд. Повтореният пък показаха, че норвежкият талант е бил в положение на засада и дори да бе отбелязал, голът нямаше да бъде зачетен.

Само три минути по-късно Роберт Левандовски вкара топката във вратата при едно скоростно нападение на Баварската машина. След преглед със системата ВАР обаче голът на полския нападател не бе зачетен, защото Лева се е намирал в положение на засада.

В 40-та минута Джейдън Санчо пусна чудесен пас към Аксел Витсел, който беше оставен непокрит в наказателното поле. Изстрелът на белгиеца обаче прелетя покрай вратата на Мануел Нойер.

В самия край на полувремето домакините организираха ново опасно нападание отляво. Рафа Гереиро намери свободния Марко Ройс и капитанът на "жълто-черните" реализира от около 7-8 метра. За Ройс това беше 8 попадение в "Дер Класикер", като за сравнение всички други играчи на Борусия имат общо 6.

В добавенето време на първата част обаче тимът от Мюнхен получи право да изпълни свободен удар. След заучено изпълнение между Гнабри, Левандовски и Алаба, австриецът стреля, топката рикошира в гърба на Дилейни и влетя в мрежата на Борусия за 1:1.

Веднага след подновяването вездесъщият Роберт Левандовски отново излезе на сцената. Люка Ернандес центрира в наказателното поле, а полякът се пребори с Матс Хумелс и с глава даде отново аванс на Байерн Мюнхен. За Левандовски това беше 17-ти гол срещу бившия му клуб и 11 от началото на сезона.

Секунди след това Кингсли Коман отправи бомбен шут от дъгата на наказателното поле, но за щастие на домакините топката срещна гредата. Отново той след две минути по-късно пробва интересен изстрел, като топката влизаше точно под гредата, ако не бе навременната намеса на Бюрки.

В 63-та минута Дейвид Алаба допусна груба грешка, която предостави топката на Джовани Рейна. 17-годишният футболист напредна и стреля, но опитът му бе твърде слаб и стана лесна плячка за Нойер.

В 72-та минута Левандовски опита подавана, което се получи като изстрел, който описа интересна траектория, но за щастие на Борусия топката премина с малко над вратата.

Десет минути преди края на редовното време "баварците" организираха прекрасна контраатака, след която Лерой Сане направи 3:1, макар германецът да имаше и лек късмет при изстрела си.

Само три минути след това обаче Ерлинг Холанд върна интригата в мача, след като се възползва от хитър пас на Герейро, премина Мануел Нойер и вкара на опразнената врата.

Дотмунд се впуснаха в търсене на изравняване и Марко Ройс имаше чудесна възможност, но ударът му от въздуха профуча далеч от целта.

В третата минута от добавеното време Левандовски реализира, но и този му гол не беше зачетен заради засада.

В край на сметка резултатът остана непроменен и по този начин Байерн Мюнхен триумфира за 62-ри път в "Дер Класикер" и по този начин се изкачи на върха в Бундеслигата с 18 точки. Борусия Дортмунд пък се намира на 3-та позиция с три пункта по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя между Ботевград и Враца
Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя между Ботевград и Враца
Битката за Белия дом приключи
Битката за Белия дом приключи