НОВИНИ

Дерето във варненския квартал "Максуда" отново е заринато с боклуци

bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 16.11.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Дерето във варненския квартал "Максуда" отново е заринато с боклуци. Преди години то беше почистено от тоновете отпадъци, които живеещите в близост изхвърлят години наред. Там има и много незаконни постройки.

През 2017 година имаше акция и с тежка техника беше почистено дерето от стотици тонове отпадъци. Местни жители разказват, че посред нощ бусове с боклуци идват и изхвърлят стари мебели, строителни материали и други боклуци.

"Аз съм оптимист, мисля, че дерето може да се почисти, но трябва да се завърши процедурата по събаряне на всички незаконни постройки. Тя започна през 2014 година. Бяха съборени около 200 незаконни къщи до този момент. Останалите незаконни постройки са над 150 и не могат да се съборят, защото преписките им не можем да ги продължим поради безхаберието на досегашния кмет и общинската администрация с несъставянето на актове за общинска собственост. Имаме по няколко напомнителни молби за съставяне на такива актове, но такива актове не са съставени до ден днешен. Сами разбирате, че без акт за собственост, не мога да се легитимираме като собственици и заповедта за събаряне веднага би паднала в съда", каза Христо Христов, кмет на район "Младост".

Вижте прякото включване на Нивелина Няголова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьорите от сериала "Приятели" почетоха покойния Матю Пери
Актьорите от сериала "Приятели" почетоха покойния Матю Пери
Седем мечки заспаха зимен сън в парка край Белица
Седем мечки заспаха зимен сън в парка край Белица