НОВИНИ

Дерменджиев: Искам да спечелим 6 точки от мачовете с Ирландия и Уелс

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
10:00, 03.09.2020
Чете се за: 02:33 мин.
Български футбол
дерменджиев искам спечелим точки мачовете ирландия уелс

Разчитам и вярвам на тези, с които разполагам. Това заяви селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев на днешната си пресконференция преди утрешното домакинство на Република Ирландия в откриващ двубой и за двата тима от Лигата на нациите.

БНТ1 ще излъчва НА ЖИВО срещата на Националния стадион „Васил Левски“ от 21:45 часа.

„Поради обстановката в целия свят около шест месеца не е имало сбор на националния отбор. При тази динамична обстановка, някои от играчите като Кирил Десподов пострадаха, когато най-много имахме нужда от тях, но мисля, че с тези момчета ще извлечем максимума от тези два мача. Това се явява като генерална репетиция за баража с Унгария и искам тези хора, които ще играят, да се докажат. Да, решението относно капитанската лента е взето. Аз мога да ви кажа само по какъв начин е взето, вие ще знаете кои са капитани, но на малко по-късен етап“.

„Имаше определени имена, играчите избраха трима, още те не знаят кой е капитан, ще го разберете след минути. Принципно е притеснително, Георги Терзиев, Вандерсон, Ивелин Попов, Пламен Илиев са контузени – аз разчитам и вярвам на тези, с които разполагам. Лично съм наясно със състава, самият мач ще покаже как ще излезем ние. Самата подготовка на отборите не е равномерна, а се получиха и доста мачове в евротурнирите“, започна бившият наставник на Лудогорец и Левски.

Дерменджиев разкри, че е впечатлен от младия талант на Славия Филип Кръстев. „Има такива млади момчета, аз съм изключително доволен от Филип, имах няколко разговора с него, пожелах му да тръгне в правилната посока. Той има много висок интелект за годините си и мисля, че ще се справи с тежестта. Ние трябва да поощряваме младите момчета и да разчитаме на тях в бъдеще. Ние имахме разговор с Емо Костадинов и треньорите на младежите и до 19 г., и постигнахме едно споразумение – ставаше въпрос и за младежи, и за 19 г., Филип беше към тях, Мартин Минчев също, затова и някои от момчетата са в младежкия отбор. Пожелавам им успех в предстоящите два мача“.

„Аз съм казал на играчите, които са тук, че искам да променим така в добра посока присъствието на националния отбор. Искам те да имат такова мислене, че да дават 100%. Когато идват тук, да знаят къде отиват. Те го разбират това нещо, което им казвам. Разликата в отборите я има, но когато играем и даваме максимума от себе си тогава вече е различно, а не да се притесняваме и страхуваме от даден мач. Аз мисля, че нашият национален отбор трябва да гледаме позитивно към него, да знаем реалното му състояние и да го подкрепяме. Вярвам в тези момчета и че можем да направим изненади“, продължи оптимистично селекционерът на „лъвовете“.

„Ивелин Попов е лидер и винаги ще бъде полезен за българския национален отбор. Преди окончателното му решение аз разговарях с него много обстойно, след това той категорично заяви, че няма да играе повече за България. Той ще липсва, но оттогава аз не съм разговарял с него. Аз съм дал такъв съвет на момчетата – футболът не е като обикновената професия. В случая на Кирил има 14 дни и той е изолиран и не тренира, лекува се, под карантина е в домашна обстановка. Тези 14 дни са фатални, без значение дали е в началото на подготовката, в средата – той 14 дни няма да тренира. Така че дори да оздравее и да влиза в някаква дата, няма как да бъде взет“.

Старши треньорът на представителния тим иска максимума от мачовете с Ирландия и Уелс. България гостува на „червените дяволи“ в неделя вечер. „Ние искаме да се представим добре. Това ще подготви отбора за баража с Унгария, но целта си е цел. Ние трябва да дадем максимума, за да постигнем най-голям точков актив. В определена среща може и това да се случи, но различна е подготовката на двамата. Страхил има само контролна среща, докато Сисиньо изигра доста мачове и мисля, че има някаква умора в него“.

„Гледали сме предишния мач с Ирландия, има разлика в състава, но това е различен двубой, играем в България, така че се насочваме към него. Аз съм гледал много мачове на всеки един. Всички мачове съм гледал на Гълъбинов и за в бъдеще кръгът е доста широк, така че с играчите сме коментирали, че всеки трябва да си заслужи мястото в националния отбор. Могат да бъдат викнати и други играчи в националния на България“, завърши Дерменджиев, като не отписа възможността да повика нападателя на новака в Серия А – Специя, Андрей Гълъбинов.

След пресконференцията стана ясно, че новият капитан на "трикольорите" е защитникът на ЦСКА Петър Занев. За втори капитан е избран Георги Костадинов, а трети - Васил Божиков. Занев наследява лентата от оттеглилия се по-рано Ивелин Попов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович продължава уверено към третия кръг на "US Open"
Джокович продължава уверено към третия кръг на "US Open"
Всички пожари на територията на страната са под контрол
Всички пожари на територията на страната са под контрол