НОВИНИ

Десет от Милан заличиха два гола пасив срещу Монца, но рухнаха в края

В друга среща от кръга Рома победи с класическото 3:0 като гост Фрозиноне

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:13, 19.02.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
десет милан заличиха два гола пасив монца рухнаха края
Слушай новината

Отборът на Монца прекъсна серията на Милан от девет поредни двубоя без поражение в италианското първенство, след като го победи с 4:2 като домакин в среща от 25-ия кръг на Серия "А".

"Бианкоросите" нанесоха два тежки удара на своя съперник в края на първото полувреме, когато първо Матео Песина откри резултата от дузпа в 45-ата минута, а в продължението Дани удвои преднината на своя тим с технично изпълнение.

След почивката ситуацията за гостите се усложни допълнително след изгонването на Лука Йович, който получи директен червен картон за удар без топка в лицето на съперник.

Въпреки че останаха с 10 души, момчетата на Стефано Пиоли не се отказаха и в 64-ата минута намалиха пасива си чрез Оливие Жиру, който се разписа от границата на вратарското поле след асистенция на Кристиан Пулишич.

В заключителните епизоди на редовното време самият американец пък донесе равенството 2:2 след чудесен диагонален изстрел, който матира стража Алесандро Сорентино, който бе заменил титуляра под рамката Микеле Ди Грегорио, който получи удар в главата още през първата част.

Надеждите на "росонерите" за пълен обрат обаче бяха попарени скоро след второто им попадение, тъй като в 90-ата минута Уорън Бондо отбеляза страхотен гол от границата на наказателното поле, за да върне аванса на домакините, а в самия край на мача Лоренцо Коломбо оформи крайното 4:2, вкарвайки във вратата на отбора, от който играем под наем в Монца.

С този успех "бяло-червените" събраха 33 точки на 11-ото място в подреждането, докато Милан засега остава на 3-ата позиция с 52 пункта, но в неделя вечер пропусна добра възможност да изпревари втория Ювентус, който е с 54.

Малко по-рано вчера пък Рома се завърна на победния път в шампионата, надигравайки с класическото 3:0 като гост Фрозиноне.

Точни за римските "вълци" бяха Дийн Хаусен преди почивката, Сердар Азмун в 71-ата минута и Леандро Паредес от дузпа десетина минути преди края на редовното време.

По този начин футболистите на Даниеле Де Роси вече са с актив от 41 точки на 6-ото място в класирането, а Фрозиноне е на 15-ата позиция с 23 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев: Всеки политик трябва бъде питан дали познава Нотариуса
Ивайло Мирчев: Всеки политик трябва бъде питан дали познава Нотариуса
Борис Бонев: Номерът на Борисов - "ние сме опозиция, от нас нищо не зависи", няма да мине
Борис Бонев: Номерът на Борисов - "ние сме опозиция, от нас нищо не зависи", няма да мине