НОВИНИ

Десетки се събраха в Благоевград в защита на пребитата с метален прът жена

bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 19.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Десетки жители на Благоевград се събраха днес по обед пред Съдебната палата. С мълчалив протест, те изразиха своята подкрепа към Стефка Терзийска, която беше брутално пребита през деня на 10 октомври пред дома си.

Протестиращите поискаха полицията да доведе разследването до край и да бъде установен и поръчителят на зверството. Настояват и за по-строги присъди.

Днес следобед ще бъде гледана и мярката на 21-годишния Кирил, който е прекият изпълнител на деянието. Няколко дни след побоя, той беше установен и задържан в Сандански след опит да се укрие.

На протеста пред съда в Благоевград беше и синът на пострадалата. Той заяви, че поръчител е неговият баща и бивш съпруг на Стефка Терзийска. Не уточни какви са причините, но е категоричен, че баща му е виновен за тежкото състояние, в което се намира майка му. В момента тя продължава да се лекува в столично лечебно заведение. Има пълна слепота на едното око, тежки фрактури по главата и тялото, но психическата травма е най-тежка за нея, заяви още синът и Коста.

Нападението над Стефка Терзийска се случи на 10 октомври, в 10 часа сутринта. Нападателят я причакал в тунел, който води към кооперацията, в която живее. Той е бил маскиран и е носил със себе си крик, с който и е нанесъл множество жестоки удари по главата и тялото.

Жертвата е бивша съпруга на гръцки бизнесмен, който от години живее и работи в областния град.

Текст: Миглена Медарова

Снимки: БГНЕС и БНТ

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жоан Лапорта: Не съм плащал на футболни съдии
Жоан Лапорта: Не съм плащал на футболни съдии
Измама за близо милион лева разкриха столични полицаи
Измама за близо милион лева разкриха столични полицаи