НОВИНИ

Дешан извика нападателя Маркус Тюрам в отбора на Франция

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
15:16, 14.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Маркус Тюрам
Слушай новината

В първия ден от събирането на френския национален отбор на базата в Клерфонтен, осем дни преди първия мач от световното първенство срещу Австралия, селекционерът Дешан ще събере 26-има играчи. Днес стана ясно, че той е решил да извика с един повече, от обявените 25 миналата седмица. Това е Маркус Тюрам.

„Нападателят на Борусия Мьонхенгладбах се очаква да се присъедини днес в Клерфонтен, както и всички негови съотборници“, в Френската футболна федерация (FFF) в своето прессъобщение.

Маркус Тюрам е син на легендарния френския защитник Лилиан Тюрам, който заедно с Дешан стана световен шампион с Франция през 1998 година. Нападателят до момента четири пъти е играл за "петлите".

25-годишният нападател има четири мача с националния тим на Франция. Последният такъв е на 28 юни 2021 г., когато Франция загуби след изпълнението на дузпи от Швейцария на осминафиналите на Евро 2020. Той влезе в игра в последните 17 минути на тази среща. Маркус Тюрам е осмият нападател за отбора на Франция в Катар, заедно с Карим Бензема, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Кристофър Нкунку, Оливие Жиру, Усман Дембеле, Кингсли Коман.

Този сезон той отбеляза 10 гола и направи три асистенции в 15 мача с клуба си, който е на 8-мо място в Бундеслигата.

В същото време се разбра, че централният защитник на Пари Сен Жермен Приснел Кимпембе няма да играе на Мондиал 2022, а мястото му в селекцията на Дидие Дешан ще бъде заето от Аксел Дисаси от Монако.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият за убийството до Женския пазар остава в ареста
Обвиненият за убийството до Женския пазар остава в ареста
Задържаха мъж за убийство в село Черноглавци
Задържаха мъж за убийство в село Черноглавци