НОВИНИ

Десислава Атанасова: Няма да подкрепим ляво-либерално правителство

десислава атанасова подкрепим ляво либерално правителство
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 06.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Няма да подкрепим ляво-либерално правителство на четирите партии. Обърнахме внимание на президента, че работата на служебните кабинети не се доближава до неговата оптимистична прогноза, защото кризите са се задълбочили, заяви Десислава Атанасова на излизане от президентството.

"Заради тези 600 000 граждани, които ни дадоха доверие, трябва да гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция", каза тя.

Репресиите спрямо симпатизанти на ГЕРБ-СДС в последните месеци са били прекалени, подчерта Атанасова. Ако има нарушение на изборния процес, това трябва да се докаже в съда.

"Ние ще защитаваме демократичните ценности. Ако има грешки, ще бъдат осветявани и посочени. Ако редовното правителство пожелае съвети от нас, ние ще дадем", заяви тя.

Няма никаква логика опозицията да гласува за правителството, добави Томислав Дончев.

"Времето на приказките свърши, дойде времето за работа и след това идва времето за отговорността. За нас първостепенен е въпросът кой ще носи отговорността за действията на новото правителство. Най-добронамерено информирахме президента, че понеже според анонсите новото правителство е "фейслифт" на служебното, ние ще го държим отговорен. Наша първостепенна задача е да гарантираме максимална доза реалност", каза още той.

Не е изключено обаче ГЕРБ-СДС да подкрепят предложения в интерес на обществото, например - консенсусно предложение за съдебна реформа.

Не е много ясно каква ще е структурата на кабинета - когато стане ясен съставът на правителството, тогава ще разберем и президентската квота, добави Даниел Митов. Според него коалицията няма да е четворна а петорна.

На въпрос дали биха подкрепили отмяна на ветото за Република Северна Македония, Митов отговори, че от ГЕРБ-СДС не са чували за подобни предложения.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова започна с успех във Франция
Изабелла Шиникова започна с успех във Франция
Жозе Моуриньо към репортер: Има причина да печелим повече от вас
Жозе Моуриньо към репортер: Има причина да печелим повече от вас