НОВИНИ

Десподов и Матай попаднаха в идеалния отбор на Балканите

десподов матай попаднаха идеалния отбор балканите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 11.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрите футболисти на Лудогорец и ЦСКА към момента - Кирил Десподов и Юрген Матай, получиха голямо признание за силните си изяви от началото на сезона.

Турски футболни анализатори ги поставиха в идеалния отбор на Балканските шампионати в резултат на компютърни изчисления на платформата "Comparisonator", която определи най-добрите футболисти на Балканите по постове.

Капитанът на ЦСКА е вторият най-добър защитник на Балканите

Бранителят на "червените" намира място в идеалния отбор като един от двамата централни защитници. Кирил Десподов, който днес навършва 25 години, пък е поставен като ляво крило в състава. Интересното е, че нападателят на Лудогорец не е сред топ 3 на най-добрите в офанзивни играчи на Балканите, според статистическите показатели.

№1 при нападателите е Рикардо Гомеш от Партизан, който има 16 гола и 4 асистенции от началото на сезона. Той е определен за най-добър футболист в Балканските шампионати от техния старт през лятото до момента. Втори е Марко Ливая от Хайдук (Сплит) и Карлитос от Панатинайкос.

Плеймейкърът на ЦСКА - Греъм Кери е класиран на трето място сред най-добрите халфове, но това не е достатъчно да попадне в идеалния отбор. На първо място при полузащитниците е Гелор Канга от Цървена звезда, а на втора позиция е подреден Файсал Фажр от Сивасспор.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25-годишен е задържан за незаконно лихварство в Монтана
25-годишен е задържан за незаконно лихварство в Монтана
Съдът увеличи размера на гаранцията на Расате от 1000 на 5000 лв.
Съдът увеличи размера на гаранцията на Расате от 1000 на 5000 лв.