НОВИНИ

Десподов получи допълнителна почивка в ПАОК

В Гърция прогнозират, че българското крило отново ще остане на резервната скамейка.

Кирил Десподов ПАОК
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:36, 18.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт

Българското крило Кирил Десподов направи днес първа пълноценна тренировка с отбора на ПАОК (Солун) след завръщането си от националния отбор на България. Старши треньорът на гръцките шампиони Разван Луческу даде и вчерашния ден за почивка на трима играчи, които се прибраха последни – Мади Камара от Сенегал, Омар Коли от Гамбия и Десподов.

Тъй като играха най-скоро, Луческу реши да ги върне от тренировка и да ги остави да почива. Днес те направиха първа тренировка, но предвид късото време до дербито с АЕК (Атина) вероятността да бъдат титуляри е минимална, пише сайтът на радио sport-fm.gr.

Дербито между между 2-ия и 1-иу от миналата година ще се играе на 20-и октомври (неделя), от 20.30 часа на стадион "ОПАП Арена" в Атина. ПАОК води в класирането и в момента с 16 точки, Арис, АЕК (Атина) и Олимпиакос са след това с по 14.

Освен въпросните трима, изданието съобщава, че има още един липсващ важен футболист - Янис Константелиас. 21-годишният офанзивен полузащитник също премина по индивидуална програма вчера, тъй като през последните няколко дни страда от вирус. Разван Луческу обаче ще изчака да разбере състоянието му днес и утре, в последните две тренировки. Логично е да бъде в групата, но е по-вероятно да започне мача от пейката.

В същото време пък "СпорТайм" твърди, че офертата през лятото, дошла за Кирил Десподов от руски елитен клуб, е била отхвърлена от футболиста, а не от ръководството на ПАОК. След това изданието се връща на последните съобщения, подчертаващи как Десподов не е доволен от времето си в ПАОК и дори има намерение да търси варианти чрез свои представители.

Сайтът подчертава, че Десподов и треньорът Луческу са в страхотни отношения. Така или иначе българинът не е взел титулярна фланелка, но това не важи за нито един играч на ПАОК освен вратаря Доминик Котарски – следователно е един от всички и правилата не са по-различни за българското крило.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа срещу миграцията: Бундестагът с по-строги правила за даване на убежище
Европа срещу миграцията: Бундестагът с по-строги правила за даване на убежище
Тен Хаг: Шумът идва от медиите, в клуба е тихо
Тен Хаг: Шумът идва от медиите, в клуба е тихо