НОВИНИ

Дете шофира със 120 км/ч по магистрала "Тракия" в скута на баща си (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
10:58, 22.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Скандално видео показва как 12-годишно момче шофира с над 120 км/ч на магистрала "Тракия". Детето е било в скута на баща си, чиято книжка е отнемана два пъти заради алкохол. След като очевидец сигнализира в полицията, колата е спряна от движение, а родителят ще бъде санкциониран.

Свилен Иванов пътува от София за Бургас и остава изненадан, когато в района на Карнобат го изпреварва автомобил, зад волана, на който е дете:

"Мислех да не се занимавам с този случай и да го отмина, но когато забелязах в огледалото, че младежът изпреварва ТИР-ове, коли, прави маневри наляво и надясно реших, че няма да оставя нещата така."

Според Свилен най-малко 20 км детето е управлявало колата. Подава сигнал на тел. 112 и започва да следва автомобила, докато държи връзка по телефона с дежурния в полицията. Преследването стига до Карнобат, когато волана поема бащата на детето:

"Опитваше се да избяга от мен, опитваше се да избяга от органите на реда, правеше нарушения. Минаваше в насрещното, не спираше на знак "стоп". На всяко едно от кръстовищата, на които се опитваше да завие имаше по 10-15 метра спирачен."

В Карнобат автомобилът е спрян от полицията.

"Свалени са регистрационните номера на въпросния автомобил, управляван от неправоспособното момче. Глоба следва по административно наказателните преписки, налага се глоба от 100 до 300 лева, като следва издаване на наказателно постановление", обясни Любен Момчев, началник на "Пътна полиция" – Карнобат.

Потърсихме семейството на адреса им в Карнобат, но без успех. Според съседи, 50-годишният Милчо е отговорен баща и не вярват детето да е управлявало автомобила.

Нягол Николов, съсед: "Едва ли, аз се учудвам. Той е много добър футболист в "Черноморец", тренира, изобщо е с големи заложби, големи очаквания имат от него."

Бащата на момчето днес се е явил в полицията. Казал е, че съжалява за случая и е готов да поеме цялата отговорност.

По темата работиха: Давид Сукнаров, Тихомир Игнатов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втора поредна година Ивана Ангелова стана държавен шампион по конен спорт
За втора поредна година Ивана Ангелова стана държавен шампион по конен спорт
Здравният министър: Одобрен е подробен устройствен план за Националната детска болница
Здравният министър: Одобрен е подробен устройствен план за Националната детска болница