НОВИНИ

Диана Петкова не успя да се класира за полуфиналите в последните си два старта на Световното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:58, 24.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
диана петкова осигури пета квота родното плуване олимпиадата токио
Слушай новината

Българката Диана Петкова не успя да се класира за полуфиналите на дисциплините 50 метра свободен стил и 50 метра бруст на Световното първенство по плувни спортове в Будапеща, Унгария.

В първото си плуване за деня Петкова завърши втора в своята серия на 50 метра свободен стил с резултат 25.97 секунди. В крайна сметка обаче този резултат ѝ отреди 24-то място в крайното класиране, а напред към следващата фаза по регламент продължават най-добрите 16.

Около 45 минути по-късно българката отново беше в басейна за плуването си на 50 метра бруст, но и този тя не успя да намери място в полуфиналите. Диана даде време от 32.32 секунди, което я остави на 33-та позиция в крайното класиране.

С тези две плувания на Диана Петкова беше сложена точка и на българското участие на Световното първенство в Будапеща, като най-добрия резултат на родните плувци бяха две 13-ти места. Постигнаха ги Любомир Епитропов на 200 метра бруст и Габриела Георгиева на 200 метра гръб.

Следващото голямо състезание за българите е Европейското първенство в Рим (11-21 август), което ще може да наблюдавате в ефира на БНТ 3.

Междувременно БНТ 3 ще ви покаже още и най-интересното до края на Световното първенство по плувани спортове в Будапеща, което ще продължи до 3 юли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Безлов: Потокът на мигранти от Турция към България се увеличава
Тихомир Безлов: Потокът на мигранти от Турция към България се увеличава
Възрастна жена загина при пожар в кооперация в столичния кв. "Лозенец" (СНИМКИ)
Възрастна жена загина при пожар в кооперация в столичния кв. "Лозенец" (СНИМКИ)