НОВИНИ

Дидие Дешан: С Килиан на терена няма за какво да се тревожиш

24-годишният Мбапе вече има 42 гола с националната фланелка, с което стана четвъртият най-резултатен футболист на Франция. Мбапе задмина Мишел Платини, който има 41 гола за родината си.

дидие дешан килиан терена тревожиш
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:06, 14.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският селекционер Дидие Дешан похвали Килиан Мбапе за изявите му при победа с 2:1 над Нидерландия като гост в европейска квалификация, която класира “петлите” на Евро 2024. Нападателят на Пари Сен Жермен вкара и двете попадения в Амстердам.

Така 24-годишният играч вече има 42 гола с националната фланелка, с което стана четвъртият най-резултатен футболист на Франция и задмина Мишел Платини, който има 41 гола.

„С Килиан на терена няма за какво да се тревожиш. Когато той е в такава форма, националният тим има значително по-голям шанс да печели мачовете си. Много се радваме за него, особено на фона на това, през което мина през последните дни. Срещу Нидерландия Килиан показа сила и винаги беше готов да получи пас. Съперниковите футболисти се страхуваха от него. Помагаше и на своите съотборници. Видяхме го как беше заел позиция вдясно, за да компенсира отсъствието на някого. Неговата роля на капитан е важна. Мбапе привлича вниманието върху себе си, но пък и се опитва да не бъде чак толкова голям център на внимание. Знам, че някои биха искали от него да говори малко повече, но аз предпочитам той да говори повече с краката си“, заяви Дидие Дешан пред Telefoot.

Франция се класира за Евро 2024 след успех над Нидерландия

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови срокове и маршрути за евакуация в Ивицата Газа
Нови срокове и маршрути за евакуация в Ивицата Газа
Румен Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация
Румен Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация