НОВИНИ

Дидие Дешан: Трябваше да събудим играчите

Когато успяхме да намерим решения, беше по-добре за нас, коментира селекционерът на Франция след победата над Белгия

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:42, 15.10.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Франция Дидие Дешан похвали Рандал Коло Муани, след като с два гола на нападателя "петлите" победиха с 2:1 като гост на Белгия в сблъсък от група А на Лигата на нациите и на четвъртфиналите.

Коло Муани вкара от дузпа през първите 45 минути и след удар с глава през второто полувреме, когато Франция удържа домакините и завърши мача с 10 играчи след втори жълт картон за капитана Орелиен Чуамени.

"Той е интересен, той е лъчезарен. Той е уверен и има много специфичен профил, а с топката има страхотно присъствие. Той има добър удар с глава и с нас много често постига успехи", каза Дешан пред TF1.

Белгия доминираше в началните минути и щеше да открие резултата, ако Юри Тилеманс не беше пропуснал дузпа.

"Бяхме стъписани през първите 20-25 минути, когато Белгия вложи много интензивност, а ние допуснахме много технически грешки. Когато успяхме да намерим решения, беше по-добре за нас", добави селекционерът.

"Трябваше да събудим играчите, най-вече да поправим грешките, трябваше да се успокоим. Трябваше да вървим напред и да пресираме добре. Разбира се, те имаха положения, но и ние имахме през второто полувреме. Щастливи сме, че спечелихме този мач, особено с 10 човека", коментира още Дешан.

Франция беше без Килиан Мбапе, който избра да пропусне последните мачове от Лигата на нациите и имаше няколко по-малко опитни играчи в състава, което направи победата още по-приятна за Дешан.

"Това е млад отбор, който няма много опит. Подходихме сериозно, но имаше и ентусиазъм за този мач. По-добре е да се печелят такива срещи", заяви той.

Италия води в групата с 10 точки от четири мача пред Франция с 9, докато Белгия има 4. Първите два тима се класират за четвъртфиналите, които ще се играят през март следващата година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Какво е довело до трагичния авиоинцидент край "Граф Игнатиево"
НА ЖИВО: Какво е довело до трагичния авиоинцидент край "Граф Игнатиево"