НОВИНИ

Диего Симеоне: Продължаваме да вярваме

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:28, 26.04.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
диего симеоне продължаваме вярваме

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изрази надежда, че неговия отбор продължава да има големи шансове за това да стигне до титлата в Ла Лига, въпреки снощната загуба с 1:2 при визитата на Атлетик Билбао.

Аржентинският специалист сподели, че според него психологията ще бъде ключова в последните пет кръга, които ще определят кой измежду Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселона ще триумфира в първенството.

„Преди няколко дни ме попитаха кой ще е най-важният мач до края на сезона. Убеден съм, че от ключово значение ще е психологията. Именно емоционалното състояние ще изиграе ключова роля в битката за титлата. Обикновено в Испания шампион става някой от Реал Мадрид и Барселона, ако не броим 2014-та, когато ние станахме първи."

Старши-треньорът на "дюшекчиите" се върна по-назад през кампанията, когато неговия отбор имаше голяма преднина на върха в Ла Лига, но допълни, че ситуацията се променя много бързо.

"През настоящия сезон водехме с голяма преднина, но и тогава знаехме, че Реал и Барса няма да се откажат. Севиля също ни доближи. Който устои от гледна точка на психологията, той ще спечели титлата. Всичко се променя много бързо. Не знаем какво ни очаква. Продължаваме да вярваме, че нещата зависят от нас. Трябва да покажем характер."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отново потвърди пълната си подкрепа за Чехия
България отново потвърди пълната си подкрепа за Чехия
Нова пощенска марка по случай 100 години от обявяването на Варна за курорт
Нова пощенска марка по случай 100 години от обявяването на Варна за курорт