НОВИНИ

Димитър Ангелов: Какво значение има колко поредни загуби има Левски?

Баскетболистите на Левски допуснаха девето поредно поражение и така тимът заема предпоследната 11-а позиция с актив от 4 победи и 10 загуби.

димитър ангелов значение поредни загуби левски
bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 29.12.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов поздрави момчетата си за показания характер и отборен дух. "Сините" отстъпиха на Берое с 67:68 в откриващия двубой от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига, игран в зала "Триадица".

"Играем с това, с което разполагаме и се борим във всеки мач. Всички ме питат на кое място е Левски. Какво значение има? Първоначално отборът трябва да се спаси и след това да се отдаде заслуженото на тези момчета. Това е бъдещето на баскетбола в България, не виждам никой друг отбор да го прави“, заяви Ангелов.

Успехът беше втори пореден за старозагорци и общо шести през кампанията, след който те вече са с баланс 6-8 на 6-ото място в подреждането. В същото време "сините", които продължават да бъдат раздирани от сериозни затруднения, допуснаха деветото си поредно поражение и така тимът заема предпоследната 11-а позиция с актив от 4 победи и 10 загуби.

"Какво значение има колко поредни загуби има Левски? Всеки път ми задават едни и същи въпроси. Вижте в съблекалнята, елате на тренировка, момчетата се стараят. Вероятно и аз имам вина, ще говоря с президента. Ако смята, че не съм достатъчно добър за този отбор, ще трябва да намери нов треньор. Аз правя каквото мога. Нямаме избор, не можем да се откажем. Играем с това, което е налично. Нямам никаква идея какво ще се случи след Нова година“, подчерта Ангелов.

Президентът на клуба Константин Папазов заяви пред БНТ, че има пълно доверие на Димитър Ангелов и на отбора, и не смята да предприема треньорска рокада в клуба, въпреки незадоволителното представяне на "сините" през новия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бостън нанесе 28-ма поредна загуба на Детройт в НБА
Бостън нанесе 28-ма поредна загуба на Детройт в НБА
Ще плащаме 25 стотинки за пластмасова кутия от 1 януари 2024 г.
Ще плащаме 25 стотинки за пластмасова кутия от 1 януари 2024 г.