НОВИНИ

Димитър Ангелов: Очаквахме труден мач срещу Берое, ще видим утре какво е състоянието на Асен Великов

димитър ангелов очаквахме труден мач берое видим състоянието асен великов
bnt avatar logo
от БНТ
23:20, 23.10.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на баскетболния Левски Димитър Ангелов призна, че е очаквал тежък двубой срещу състава на Берое в последния двубой от програмата на 3-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

В крайна сметка срещата в Стара Загора завърши с успех на гостите с 86:78, но наставникът на "сините" не спести критики към своите играчи, споделяйки, че техни грешки в хода на втората четвърт са върнали шансовете на заралии в мача.

"Очаквахме труден мач. Берое е добър отбор, с добър треньор и тепърва ще играе по-добре. Играхме силна първа част, с висок процент от тройката. Втората част някои играчи решиха, че мачът е приключил и вместо да ги пречупим, Берое ни вкара 11 точки от наши грешки. Изравни се мачът, с подкрепата на публиката, нормално бе да завърши така. Ние сме с доста млад състав и в такива тежки мачове предпочитам да не използваме цялата ротация, дори днес да е била по-голяма. Златин натрупа ранни фаулове, нямаме варианти много за позиция 4, докато намерим решение мина време", започна Ангелов.

"Утре сутрин ще видим какво е състоянието на Асен Великов," добави треньорът относно състоянието на капитана на Левски, който напусна паркета травма.

Бившият състезател разкри още след успеха в Стара Загора, че му се иска неговият тим да играе баскетбол, "който да пълни залите".

"Искам да играем баскетбол, който да пълни залите. Призовите места не са самоцел. Когато играем добре, виждате, че се получават нещата. Имам забележки, надявам се да ги оправим до следващия мач. Ние не можем да получаваме всеки мач по 60 точки. Стараем се, но Берое не ни изненадаха. Изпитвахме трудности на крилото, но това е нормално, не е много 76 точки", сподели българският специалист.

Накрая наставникът на Левски отправи поглед и към следващия кръг в НБЛ, в който предстои и първото за сезона Вечно дерби срещу ЦСКА

"Между Левски и ЦСКА не може да има фаворит, по-скоро те са фаворита - с големи амбиции и бюджет. Но тази година първенството е равностойно, водещите отбори изпитват трудности, всеки може да бие всеки, затова всяка победа на чужд терен е изключително важна. Тук Берое много трудно ще бъдат победени. До последно няма да се знае как ще се разпределят двете шестици", завърши Димитър Ангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри стартира с двусетов успех в Базел
Анди Мъри стартира с двусетов успех в Базел
Александър Зверев потегли успешно във Виена
Александър Зверев потегли успешно във Виена