НОВИНИ

Димитър Ангелов: Състоянието ни не е добро, основно разчитаме на характерите на момчетата

димитър ангелов състоянието добро основно разчитаме характерите момчетата
bnt avatar logo
от БНТ
23:39, 08.01.2024
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на баскетболния Левски Димитър Ангелов призна, че в сегашното си състояние неговият тим не е имал необходимите аргументи, за да се противопостави на ЦСКА във Вечното дерби от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

"Сините" отстъпиха с 67:81 като гост и така допуснаха десетото си поредно поражение в шампионата, като според Ангелов тази негативна серия няма как да не се отразява на неговите баскетболисти, въпреки че демонстрират характер в трудните времена за клуба.

"Състоянието ни не е добро. Борим се, даваме каквото можем. Благодаря на отбора, че се опитват да се раздават. Бяха на максимума днес. Това са ни възможностите, за съжаление. Това ни е класата. Поздравявам отбора на ЦСКА, те са по-добрият тим с по-добра селекция. Това е реалността", започна наставникът на Левски.

"Да, основно разчитаме на характерите на момчетата, на това, че всички тези момчета обичат Левски и са готови дори в такива тежки моменти да помагат на отбора. Благодаря им и се надявам да успеем да се запазим по някакъв начин до края на първенството. Естествено, че и серията от загуби има значение. Има и психология. Каквото и да си говорим, не можем да се противопоставим на отбора на ЦСКА в този състав. Те са различно ниво. Ние просто загубихме някои мачове, които трябваше да спечелим, с малшанс. Това натежава от психологическа гледна точка, но какво да правим, това ни е съдбата. Продължаваме и се надяваме да излезем от тази дупка", добави той.

Запитан дали има светлина в тунела за Левски, Димитър Ангелов отговори: "Този въпрос не е към мен. Не съм аз човекът, който отговаря за тези неща. Има си ръководство, аз няма яснота какво се случва".

Бившият състезател в националния отбор все пак изрази надежда, че в следващия си двубой Левски ще се върне на правилния път срещу Академик Пловдив, въпреки че в момента за "сините" "всеки мач е изключително труден".

"Надявам се да успеем да прекъснем негативната серия, но и Академик се подсили с играчи, така че за нас всеки мач е изключително труден. Надявам се да успеем. След всяка загуба нещата стават по-тежки, но всеки като преспи и на сутринта ставаме и продължаваме да работим, нямаме избор. Надявам се да успеем да се преборим с тази ситуация. Има някакъв шанс, дано успеем", коментира Ангелов.

Накрая родният специалист обърна внимание и на темата Спортист №1 на България за 2023-а година и критиките, които се породиха след избора на Александър Везенков.

"Четох доста по медиите и социалните мрежи. Смятам, че наградата е заслужена. Всеки е постигнал някакви резултати в своя спорт, но наистина не може всеки да е първи. Имали сме години, когато е имало олимпийски шампиони, световни и не всеки е ставал първи. Но в конкуренцията, в която са Сашо Везенков и Григор Димитров, е убийствено. Вие знаете какво е нивото и колко хора спортуват този спорт, и колко е трудно да държиш ниво. Смятам, че Везенков заслужено е на първо място и другите спортисти не трябва да се обиждат от това, а трябва да ги мотивира за догодина, която е олимпийска година, да покажат, че са по-достойни", завърши Димитър Ангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Барчовски: Можеше и по-лесно да победим, за мен изборът на Везенков за Спортист на годината е справедлив
Росен Барчовски: Можеше и по-лесно да победим, за мен изборът на Везенков за Спортист на годината е справедлив
Ледени колони и стени на водопада Ягала в Естония
Ледени колони и стени на водопада Ягала в Естония