НОВИНИ

Димитър Бербатов: Ако ще се кандидатираш за президент на БФС, трябва да излезеш от неговите структури

Един от кандидатите за президентския стол във футболната ни централа проведе днес среща с клубовете от пловдивския регион, като на нея присъстваха още Стилиян Петров и други приблежени от екипа на Бербатов

димитър бербатов официално обяви кандидатурата президент бфс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 20.02.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и екипът му определиха кампанията си като "позитивна и различна", в резултат на което все повече клубове изразяват открито своята подкрепа за бившия футболист в битката му да оглави родната централа.

Изказването на Бербатов дойде по време на среща с клубовете от община Пловдив, на която той и неговите приближени, сред които беше и Стилиян Петров, представиха програмата си за развитие на българския футбол и призоваха другите кандидати да направят същото, за да могат избирателите да бъдат информирани и да вземат своето демократично решение по време на Конгреса.

"Ако те не го направят, както ние го правим, тогава аз го казах и преди... на базата на какво те ще имат претенции да кажат на клуба – изберете ме, ако те не са се срещнали с клубовете и не са ги запознали с програмата си", смята голмайстор №1 в историята на националния отбор.

По време на събитието Димитър Бербатов сподели още, че би желал да научи решенията на Михаил Касабов и Георги Иванов относно издигнатите им кандидатури, защото те биха породили конфликт на интереси.

"Поражда определени въпроси цялото това нещо. Конфликт на интереси има под някаква форма. Тези неща трябва да бъдат изчистени, за да може в същото време конгресът да бъде по честен и демократичен начин", смята претендентът за президент на БФС.

"Ако някой те издигне и ти приемеш, разбира се, това означава, че ти трябва да излезеш от структурите на БФС да можеш да покажеш, че ти всъщност няма да си в организацията на конгреса и да дърпаш нещата към себе си", каза още Бербатов.

Накрая бившият играч на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Монако и други подчерта за пореден път, че единственото, което той и неговият екип желаят е един честен конгрес.

"Ние искаме просто един честен конгрес. Това, което ние предлагаме, което искаме да направим, ние го правим пред всички. Както пред клубовете, така се срещаме и с кметовете, за да ги запознаем с програмата, начина на работа, финансирането, проектите които сме подготвили", завърши Димитър Бербатов.

По-рано в рамките на днешния ден кандидатът за президент на БФС и Стилиян Петров се срещнаха и с кмета на Пловдив Костадин Димитров, който изрази подкрепата си за техния екип със снимки в социалните медии.

Автор: Мария Павлова-Кръстева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на ГДНП предотвратиха нелегален трафик на хора
Служители на ГДНП предотвратиха нелегален трафик на хора
Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, имам доверие на Габриел
Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, имам доверие на Габриел