НОВИНИ

Димитър Бербатов ще оспорва конгреса в съда заради 1 глас

Бербатов Стилиян Мартин Петров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 12.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов и неговият екип обявиха, че ще оспорват конгреса в съда. Причината според тях е неспазване на Устава за провеждане на избора за президент на Българския футболен съюз.

В Устава пише: „Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от кандидатите за президент не получи необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове на първото гласуване."

При регистрирането сутринта на делегатите бяха обявени 483 души. Борислав Михайлов спечели с 241 гласа, а Димитър Бербатов обяви, че ще се обърне към съда, защото според него е трябвало да се проведе балотаж между него и Михайлов, тъй като са били необходими 242 гласа, за да спечели на първия тур.

По време на гласуването бюлетини пуснаха 480 делегати.

„Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от моя регион Благоевград не бяха допуснати по различни причини до конгреса. Има нарушения, които се опитвахме да ги оспорим. 483 делегати бяха в залата, а гласуваха 480. Т.е. им трябва 242 гласа. Трябваше да има балотаж. Даже не разбрах какво ни отговориха“, сподели Бербатов пред медиите.

„Ще оспорваме, има съд, ще се обърнем там. 1 глас не ни достига. Не е правилната и точната загуба. Пише в Устава „присъстващите“. Т.е. 1 глас не им стига. Странно е“, каза още бившият футболист.

„20 клуба не са допуснати по причини, които не са ясни. Те можеха да наклонят везните. 483 регистрирани делегати, трябват 242 за мнозинство, за да спечели на първи тур. Както беше написано по Устав, не се взеха предвид гласовете както трябва“, добави Димитър Бербатов.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз благодари на всички клубове, които са дали гласа си за него.

„По някакъв начин се фалшифицира самият вот, как ще тръгне футболът нагоре? Битката не е загубена. Тя не е загубена и днес. Просто беше извъртяна в друга полза. Не е правилният начин това. Тези въпроси трябва да ги зададете на Камен Костадинов, който ръководеше конгреса“, каза още Бербатов.

„След тези разкрития от „UEFALeaks“, от кога датират тези схеми, те са от едно време, продължават и днес – ние сме опозицията и ще се опитаме да коригираме тези неща“, завърши бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 стартира новаторска серия от лекции за треньорите си в НСА
ЦСКА 1948 стартира новаторска серия от лекции за треньорите си в НСА
Левски категорично надигра Струмска слава в контрола
Левски категорично надигра Струмска слава в контрола