НОВИНИ

Димитър Бербатов: Тези резултати, които виждаме, са плод на решенията, които взимат управляващите в БФС

бербатов поиска оставки бфс загубите националния отбор евроквалификациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 15.10.2023
Чете се за: 05:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Рекордьорът по голове за националния отбор на България Димитър Бербатов публикува видеобръщение към цялата родна футболна общественост, в която отново заяви, че е дошло времето за рестарт на футбола у нас.

Изявлението на Бербатов идва само няколко часа след поредното тежко поражение на представителния ни тим - с 0:2 от Литва като домакин в мач от квалификациите за Евро 2024, което го голяма степен ни гарантира последното място в нашата група "G".

Кандидатът за президент на БФС за пореден път призова за обединение и директно обвини настоящото ръководство на централата заради лошите резултати на "трикольорите" в последно време.

Ето и какво сподели Димитър Бербатов:

"Приятели, здравейте! Това е съобщение към всички вас, които ми писахте след снощния мач и продължавате да ми пишете и да изказвате възмущението си от това, което се случва в българския футбол с националните отбори. Всички завършвате съобщенията си с "моля ви, направете нещо, моля ви, махнете ги тези". Приятели, ние вече две години и половина работим пред всички вас за доброто на българския футбол. Опитваме се да премахнем това зло, което се е вкопчило в българския футбол. Тази некомпетентност, която управлява българския футбол. Трябва всички ние заедно, обединени, не с думи, а с дела да направим така, че тази некомпетентност да си замине моментално.

Футболната общественост може да помогне за така необходимата промяна. Футболните хора трябва да си извоюват обратно Българския футболен съюз. Ние със Стилиян (Петров) и Мартин (Петров) застанахме в предните редици на тази борба, но очакваме желание, борба и непримиримост от цялата футболна общественост. От всички. Сами, както виждате, ни е трудно, но ние няма да спрем, докато не се справим. Трябва ни победа за промяна, прозрачност, професионализъм, партньорство - все неща, които сега липсват в управлението на българския футбол, а това ние необходимо повече от всякога точно сега. Ако не правим нищо и бездействаме, тогава резултатите ще бъдат същите и в българския футбол, и в националните ни отбори. Защото тези резултати, които виждаме, са плод на решенията, които взимат управляващите в БФС в момента - какъв треньор да сложат, каква методика на направят, каква посока да зададат за развитието на нашия футбол. Все неща, които в момента и години назад вече носят едно и също нещо: нула развитие, нула надграждане. А не дай си Боже да ги разкритикуваш и да посочиш грешките, тогава всички ние не разбираме от футбол. Смешно, нали? Смешно и тъжно, но дори вече не е и такова. Затова казвам, че дела трябват и да бъдем обединени.

Щяхме да се борим за класиране, а се класирахме на последното място в групата. Тъжно... Не трябва да допускаме безвремие, не трябва да допускаме всяко чудо да е за три дни. Падаме, на хората им писва и почват да ми пишат да направя нещо, но след няколко дни това утихва. Точно това искат от Българския футболен съюз. И впоследствие някой наглец от тях да излезе и да започне да обяснява как това е правилният курс на действие, как това е правилната стратегия, как никой нищо не разбира и не е компетентен. А това виждаме как работи. След толкова много време ние вместо да вървим нагоре, вървим стремглаво надолу.

Предстоящата работа е тежка, отговорна и изисква пълна отдаденост, решителност и много, много работа. Нужен е рестарт на футбола ни. Изцяло нова и модерна стратегия за развитието му. Нужен е тотален катарзис във всички аспекти на този спорт в България. А това е много, много отговорна работа и тя започва с активността на всички нас като футболна общественост, за да можем да махнем това зло и тази некадърност и некомпетентност от управлението на любимия ни спорт в България"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как семейство в Румъния превърна къщата си в чайна (Снимки)
Как семейство в Румъния превърна къщата си в чайна (Снимки)
Предложение: Увеличение на платения отпуск за служителите в социалните услуги
Предложение: Увеличение на платения отпуск за служителите в социалните услуги