НОВИНИ

Димитър Димитров - Херо бе представен като старши треньор на Арда

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:56, 07.09.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
димитър димитров херо представен старши треньор арда
Слушай новината

Арда (Кърджали) официално представи Димитър Димитров - Херо като своя нов наставник, който заменя на поста Николай Киров.

За последно Херо беше начело на Берое, но след поредица от слаби резултати той бе уволнен през април тази година.

При представянето си Димитър Димитров обяви, че честността на хората в Арда го е убедила да застане начело на отбора, който се намира в доста труден момент.

"Обадиха ми се от ръководството. Обясниха ми честно и коректно какво е моментното състояние. Видях, че хората са максимално честни и като че ли това ме спечели. Доста съм лъган във футбола. Обясниха ми проблемите. Въпреки всичко реших, че след като хората имат нужда от моята помощ, ще се отзова. Надявам се да продължа светлата диря, която създаде предишният треньор Николай Киров", сподели Херо.

Той коментира и ситуацията с липса на играчи в отбора, заявявайки, че с неговия щаб ще трябва да намерят начин да се справят с наличните футболисти.

"Селекцията е свързана с бюджета. При нас нещата са по-сложни. Ще се опитаме да намерим нужните хора. В навечерието на първенството излязоха няколко футболисти и се получи дисбаланс на някои постове. Имаме само двама крайни защитници. При наказание оставаме без никого. Ще се опитаме да намери достойни заместници. Доста е труден процесът. Знаете, затвори трансферният прозорец в България, но трябва да излезем от ситуацията.

От части съм запознат със състоянието на отбора. Знам, че има контузени футболисти, други които след контузия влизат. Нашият щаб трябва да ги вдигне. Като бройка сме малко. Нямаме нужната вариативност", допълни 62-годишният специалист.

Въпреки тежката ситуация Херо сподели, че неговите амбиции ще бъдат Арда да се класира в топ 6.

"Все още нямаме цели, но моите амбиции са големи. Минималната задача е да сме в шестицата. Не сме на това положение, което трябва да бъдем, но трябва да вдигаме нивото и да печелим мачове. Имаме дисбаланс на определени позиции. Нашата роля и на спортния директор е именно да търсим хора. Нямам предвид имена, казах, че ще търся в момента със свободен трансфер", заяви Димитър Димитров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Системата за онлайн преброяване вече работи, но с ограничен обхват
Системата за онлайн преброяване вече работи, но с ограничен обхват
Завеси ще разделят мъжете от жените през новата учебна година в Афганистан
Завеси ще разделят мъжете от жените през новата учебна година в Афганистан