НОВИНИ

Димитър Евтимов: За мен каузата е една - ЦСКА да бъде шампион

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:55, 25.06.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
димитър евтимов мен каузата една цска шампион
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов говори пред журналистите преди откритата тренировка на "червените" на клубната база в Панчарево, като сподели, че неговата лична кауза през този сезон е една - ЦСКА да бъде шампион.

29-годишният страж, който наскоро преподписа с тима разкри, че до момента подготовката на "армейците" върви наред и допълни, че е добре за отбора да има конкуренция на вратарския пост между него и Густаво Бусато.

"Подготвяме се с момчетата и всичко е наред. Показал съм през годините, че съм измествал Бусато, а това е показателно за конкуренцията в отбора. За тима е добре да има такава конкуренция. От ЦСКА може да се очаква само едно единствено нещо – да бъде шампион. Борим се на всички фронтове. Ще се постараем да направим една добра подготовка", започна Евтимов.

Бившият младежки национал на България се върна и към злощастния завършек на миналия сезон, когато ЦСКА изпусна титлата, споделяйки, че през този сезон отборът ще трябва да се стреми да не загуби точки в мачовете с отбори, срещу които е считан за фаворит.

"Краят на миналия сезон трудно може да се преглътне. За съжаление, не успяхме да станем шампиони. Лично за мен, не знам дали някога ще успея да го преглътна. Но ще работим да поправим грешките, които направихме миналата година и ще опитаме да се представим на подобно високо ниво. И миналата година губим точки срещу отбори, срещу които се очаква да печелим. Трябва да поправим това. Ако успеем да доведем и класно попълнение, който да ни помага в трудни ситуации, ще бъде добре", коментира вратарят, който прекара по-голяма част от кариерата си до момента в отбори от Англия.

Накрая стражът разкри, че неговата лична кауза през този сезон е ЦСКА да стане шампион, допълвайки, че също така се надява и на добро представяне в Европа.

"Със сигурност, ако се представим добре в европейските клубни турнири, ще бъде добре. Каквото зависи от нас ще го направим. За мен каузата е една – ЦСКА да бъде шампион. В европейските мачове няма по-лесен или по-сложен мач. Ние миналата година имахме контрола с тях, но сега е доста по-различно. Няма да е лесно, но в такива мачове не знам кога е било лесно", завърши Димитър Евтимов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАБХ започва проверки в обектите за производство и търговия със сладолед
БАБХ започва проверки в обектите за производство и търговия със сладолед
Пилонът на раздора - "за" и "против" изграждането на съоръжението на Рожен
Пилонът на раздора - "за" и "против" изграждането на съоръжението на Рожен