НОВИНИ

Димитър Кузманов и Алекс Лазаров очакват с нетърпение сблъсъка с Казахстан за Купа "Дейвис"

Димитър Кузманов и Тимофей Скатов ще открият битката от на кортовете на БНТЦ в събота (16 септември) от 12:00 часа.

димитър кузманов алекс лазаров очакват нетърпение сблъсъка казахстан купа дейвис
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 15.09.2023 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

С мача Димитър Кузманов-Тимофей Скатов утре от 12:00 часа ще бъде открит сблъсъка между България и Казахстан от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис", който ще се играе на кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) този уикенд.

Преди минути беше изтеглен и жребият за всички срещи, който отреди след Кузманов и Скатов на корта за България да излезе Янаки Милев за мача си срещу световния №29 Александър Бублик. Тази среща е с начален час 14:15 часа българско време.

"Щом ще играя втори, ще имам време да видя как стоят нещата. В по-голяма щаст от мачовете съм бил аутсайдери така добре ми се получават нещата. Надявам се и утре да е така", сподели той пред БНТ.

Не пропускайте историческия сблъсък България-Казахстан за Купа "Дейвис" този уикенд (16-17 септември) НА ЖИВО по БНТ 3!

"Със сигурност това е едно много голямо предизвикателство за мен и за отбора. Мисля, че откакто аз играя за Купа "Дейвис" Казахстан е един от най-силните отбори, срещу който сме се изправяли. Очакваме го с нетърпение и се надяваме много хора да дойдат да ни подкрепят и да видят тенис на световно ниво", сподели пред БНТ рекордьорът по победи за България в турнира Димитър Кузманов.

В неделя програмата ще бъде открита с мач на двойки, в който българският капитан Валентин Димов е заложил на Александър Донски и Александър Лазаров. Последният претърпя тежка контузия преди няколко месеца и със сигурност не се намира в оптимална форма, но въпреки това сподели, че през това време е дал всичко от себе си, за да участва в мачовете срещу казахстанците.

"Дадох всичко от себе си през последните четири месеца, за да бъда отново на корта и да помогна на момчетата. Искаше ми се да играя на сингъл, но за съжаление не съм достатъчно здрав. С Алекс (Донски) неведнъж сме играли. Имаме победи срещу много добри играчи, така че се надявам да сме позитивни и да дадем всичко от себе си", сподели Алекс Лазаров пред БНТ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ ще обяви кандидата за София "когато свърши ретроградният Меркурий"
ГЕРБ ще обяви кандидата за София "когато свърши ретроградният Меркурий"
Новата учебна година започна за над 700 000 български ученици
Новата учебна година започна за над 700 000 български ученици