НОВИНИ

Димитър Кузманов отпадна на старта на Sofia Open

Димитър Кузманов
Снимка: Българска федерация по тенис
bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 27.09.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Кузманов отпадна на старта на Sofia Open 2022. Националът на България за Купа „Дейвис" отстъпи с 6:7 (4), 4:6 пред преминалия през квалификациите Юго Юмбер (Франция) след близо два часа и половина равностойна битка в зала „Арена Армеец".

Кузманов повеждаше с ранен пробив и в двата сета, като в тайбрека на първата част имаше и преднина 4-2 точки, но не успя да пребори съпротивата на левичаря от Франция, който вече е с шест последователно спечелени сета в турнира.

Димитър Кузманов записа изключително силен старт на срещата и успя да пробие рано, след което и да затвърди за преднина 3:0 гейма. Нещо повече, пловдивчанинът стигна до точка за още един пробив, но Юмбер успя да се измъкне от деликатната за него ситуация и спечели подаването си за 1:3. Французинът успя на свой ред да пробие началния удар на опонента си, след което изравни за 3:3 гейма. В следващите минути играта беше изключително равностойна, като почти във всеки гейм се стигаше до равенство. Стигна се до тайбрек, в който Кузманов поведе с 4:2 точки, но следващите 5 разигравания бяха за Юмбер, който след 1:32 часа успя да затвори сета в своя полза.

Втората част също започна с ранен пробив на Кузманов, който той затвърди с гейм на 0. Това беше и първият случай от началото на двубоя, в който някой от играчите печели гейм на 0.

В осмия гейм Юмбер стигна до три последователни точки за връщане на пробива. Кузманов отрази първата, но при втората прати топката в аут и резултатът бе изравнен. Впоследствие Юмбер нанесе още един пробив и си подпечата място на осминафиналите, където ще срещне Ян-Ленард Щруф (Германия) или Душан Лайович (Сърбия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две коли се сблъскаха на бул. "Черни връх", близо до мястото на катастрофата, причинена от Семерджиев
Две коли се сблъскаха на бул. "Черни връх", близо до мястото на катастрофата, причинена от Семерджиев
"Денят започва" на 28 септември: Защо държавата продължава да губи битката с пияните и дрогирани шофьори?
"Денят започва" на 28 септември: Защо държавата продължава да губи битката с пияните и дрогирани шофьори?