НОВИНИ

Димитър Кузманов разби Перволаракис и донесе на България първа победа на United Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:09, 30.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
димитър кузманов разби перволаракис донесе българия първа победа united cup
Слушай новината

Димитър Кузманов донесе на България дебютен успех на отборния турнир United Cup, след като разби с 6:1, 6:1 представителя на Гърция Михаил Перволаракис.

По този начин Мико намали общия резултат в сблъсъка, където нашият тим вече изостава с 1-3, но за съжаление, шансове за обрат няма, тъй като до края остава единствено мача на смесени двойки.

В битката на вторите ракети на сингъл при мъжете обаче Кузманов тотално доминираше, като даде само два гейма на своя съперник.

И в двата сета Мико и Перволаракис си разменяха по един гейм в началото, но след това българинът правеше серия от пет поредни и напълно закономерно приключи срещата за малко повече от час игра.

С успеха 29-годишният пловдивчанин си заслужи и 15 точки за световната ранглиста, където той започна новия сезон под №196.

Така в сблъсъка между България и Гърция от Група А на надпреварата остана единствено двубоя на смесени двойки, където по първоначални заявки на корта трябваше да излязат Григор Димитров и Виктория Томова срещу Стефанос Циципас и Мария Сакари. Според официалния сайт на турнира обаче Григор, който е в ролята на играещ капитан е направил промяна и за България в този мач участие ще вземат Адриан Андреев и Гергана Топалова, за които това ще бъде дебют на United Cup.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тридневен траур в Бразилия след смъртта на великия Пеле
Тридневен траур в Бразилия след смъртта на великия Пеле
Предимно слънчево следобед, сутрин - мъгливо
Предимно слънчево следобед, сутрин - мъгливо