НОВИНИ

Димитър Ташев: Можеше да бъда и шампион

димитър ташев можеш бъда шампион
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 19.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Ташев спечели сребърния медал на троен скок на европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Талин, Естония на 18 юли.

18-годишният сливналия постигна за отличието 16,18 м, което е негов личен рекорд.

За Ташев това е пореден успех през 2020, след като през февруари спечели бронз от Балканиадата за юноши и девойки в зала, а през юни на форума за мъже и жени на открито с резултат от 15,78 м покри норматив и за световното за възрастта си в Найроби през август.

"Изпълних това за което съм дошъл в Талин, но мисля, че можех да бъда и шампион. Сега продължавам с подготовката за световното първенство в Найроби, Кения от 17 до 22 август, където се надявам да постигна още от по-висок резултат. Специално искам да благодаря на треньора ми Атанас Иванов“, сподели емоционално Димитър след състезанието Димитър Ташев.

Снимка: БФЛА

Това е третия сребърен медал от тези шампионати в кариерата на треньора Атанас Иванов след Красимир Аргиров (скок дължина) през 1999-а и Живко Петков (троен скок) през 2005-а. Иванов е наставник на редица топ атлети, сред които и Момчил Караилиев – Атлет на България за 2005-а и 2009-а година, припомнят от БФЛА.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола на МВР блъсна и уби 8-годишно дете в Братаница
Кола на МВР блъсна и уби 8-годишно дете в Братаница
Петима нелегални мигранти са задържани на Дунав мост Русе - Гюргево
Петима нелегални мигранти са задържани на Дунав мост Русе - Гюргево