НОВИНИ

Лекоатлетът Димитър Ташев със сребро от Европейското за юноши

Димитър Ташев
Снимка: БФЛА
bnt avatar logo
от БНТ
22:33, 18.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Сребърен медал в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Талин спечели днес талантливият Димитър Ташев.

18-годишният сливналия постигна за отличието 16,18 м, което е негов личен рекорд.

Ташев подобри върховото си постижение още при първия си опит във финала, в който се приземи на 15,99 м. Възпитаникът на треньора Атанас Иванов бе изпреварен единствено от шведа Габриел Валмарк, който оглави световната ранглиста за възрастта с 16,39 м. С бронзовото отличие се окичи представителят на домакините Виктор Морозов с 16,14 м. Медалистите получиха отличията си лично от президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

За Ташев това е пореден успех през 2020, след като през февруари спечели бронз от Балканиадата за юноши и девойки в зала, а през юни на форума за мъже и жени на открито с резултат от 15,78 м покри норматив и за световното за възрастта си в Найроби през август.

Другият ни финалист в тройния скок в Талин – Мартин Точев, остана 10-и с 14,88 м.

Във финала на скок на дължина Пламена Миткова зае шесто място с 6,36 м. Благодарение на среброто на Ташев страната ни намери място сред 27-те държави, спечелили медал от шампионата. Седмица по-рано Борис Линков взе бронз в скока на дължина отново в Талин, но от европейското за младежи и девойки до 23 г.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Дъжд" от кокаин в Сардиния
"Дъжд" от кокаин в Сардиния
Турция намалява захарта в сладкишите с до 10%
Турция намалява захарта в сладкишите с до 10%