НОВИНИ

Димитров и Руусувуори откриват програмата на централния корт във Вашингтон в четвъртък

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:42, 03.08.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
григор димитров руне закриват програмата корт уимбълдън понеделник
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе тази вечер двубоя си от осминафиналите на турнира от сериите АТР 500 на твърди кортове във Вашингтон, САЩ.

Съперник на първата ни ракета, който е поставен под №5, ще бъде финландецът Емил Руусувуори, а мачът помежду им ще открие програмата на централния корт в 19:00 часа българско време.

Това ще бъде общо трета среща между Димитров и Руусувуори, като до този момент българинът няма загубен сет срещу този съперник, като го надигра по-рано тази година във втория кръг на Ролан Гарос, а малко по-късно и в откриващия кръг на надпреварата в Куинс, Великобритания.

При нова победа Григор ще се класира за четвъртфиналите във Вашингтон за едва втори път в кариерата си след 2013-а година, когато бе спрян именно в голямата осмица от германеца Томи Хаас.

Припомняме ви, че през този сезон най-добрият ни тенисист стартира участието си в столицата на САЩ с двусетова победа срещу представителя на домакините Макензи Макдоналд.

В същото време пък Емил Руусувуори трябваше да изиграе един мач в повече за разлика от българина, тъй като не е сред поставените тенисисти. В първия кръг финландецът надигра Констант Лестиен от Франция с 6:4, 6:4, а във втория елиминира №10 в схемата Йошихито Нишиока от Япония след 6:7(5), 6:4, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът във Вашингтон заседава по новите обвинения срещу Тръмп
Съдът във Вашингтон заседава по новите обвинения срещу Тръмп
След случая в Стара Загора: Увеличават се сигналите за домашно насилие
След случая в Стара Загора: Увеличават се сигналите за домашно насилие