ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Директорът на "Ел Би Булгарикум" за скока на млечните им продукти с 50%

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 01:35 мин.
Икономика

Защо се повишават цените на сиренето и кашкавала?

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Слушай новината

В "Денят започва" Ивайло Лилов - изп. директор на "Ел Би Булгарикум" заяви, че не може да става дума за 50% увеличение на цената на сиренето и кашкавала, а напротив. По думите му сумата, която заплаща българският потребител, може да се сравни с цената на млечните продукти през изминалата година.

"Този проблем е от миналата година, заради необоснованото намаление на цените, което нанесе огромни щети на дружеството", категоричен е Лилов.

Ивайло Лилов коментира огромните загуби, натрупани за дружеството.

"Към месец септември можем да кажем, че са натрупани загуби, които са в размер на около 3 милиона лева. Това са загуби за дружеството, защото ако са намалени постъпления това означава, че приходите са по-големи от разходите, а при нас ситуацията е различна - разходите са по-големи от приходите", заяви директорът на "Ел Би Булгарикум".

Ивайло Лилов увери, че дружеството не е създадено, за да формира печалба.

"То функционира, за да бъде еталон за качество на пазара", категоричен е той.

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" подчерта, че има нужда от инвестиции, особено по отношение на обновяване на техническата база.

"Целта ни е да продължим да поддържаме това високо качество и да подобряваме производствената си дейност", добави той.

Вижте целия разговор във видеото

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?