Защо се повишават цените на сиренето и кашкавала?
В "Денят започва" Ивайло Лилов - изп. директор на "Ел Би Булгарикум" заяви, че не може да става дума за 50% увеличение на цената на сиренето и кашкавала, а напротив. По думите му сумата, която заплаща българският потребител, може да се сравни с цената на млечните продукти през изминалата година.
"Този проблем е от миналата година, заради необоснованото намаление на цените, което нанесе огромни щети на дружеството", категоричен е Лилов.
Ивайло Лилов коментира огромните загуби, натрупани за дружеството.
"Към месец септември можем да кажем, че са натрупани загуби, които са в размер на около 3 милиона лева. Това са загуби за дружеството, защото ако са намалени постъпления това означава, че приходите са по-големи от разходите, а при нас ситуацията е различна - разходите са по-големи от приходите", заяви директорът на "Ел Би Булгарикум".
Ивайло Лилов увери, че дружеството не е създадено, за да формира печалба.
"То функционира, за да бъде еталон за качество на пазара", категоричен е той.
Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" подчерта, че има нужда от инвестиции, особено по отношение на обновяване на техническата база.
"Целта ни е да продължим да поддържаме това високо качество и да подобряваме производствената си дейност", добави той.
Вижте целия разговор във видеото
Какво се случва, когато бюджетът не е приет навреме - анализ на Фискалния съвет
Картата на неравенството по рафтовете: Големите вериги в София са 244 и едва 3 във Видин
Хазната е загубила близо 580 милиона лева от недекларирани горива през 2024 г
Директорът на 138-о училище в София: Не съм слагал камерите, вчера разбрах
Скандалът в 138-о училище: Директорът е с две повдигнати обвинения след откритите камери в тоалетни (ОБЗОР)