НОВИНИ

ДКТ "Константин Величков" -Пазарджик няма договорни отношения с Петко Писков от близо година

мръсни пари култура общи работници бармани строители участват схемата милиони обзор
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
14:43, 04.10.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Драматично-куклен театър "Константин Величков" -Пазарджик няма договорни отношения с Петко Писков от близо година, като според културната институция той отказва да им върне договори и счетоводни документи. Това става ясно от позиция на Драматично-куклен театър "Константин Величков" в Пазарджик излезе с официално изявление, свързано с отношенията си с Петко Писков, сочен от разследващите като един от двигателите на схемата с източването на театрите в Разград и Смолян.

“Във връзка с излезлите множество статии и публикации в различни новинарски сайтове, ръководството на ДКТ „Константин Величков“ гр. Пазарджик би желало да уведоми широката общественост за следното:
Г-н Петко Ганчев Писков в качеството му на управител на „СУИС ПРИМИУМ АКАУНТИНГ“ ООД, с ЕИК 206189271 и „СУИС ПРИМИУМ СИСТЕМС“ ООД, с ЕИК 204897407, е имал договорни отношения с ДКТ „Константин Величков“ гр. Пазарджик във времевия период от 09.06.2022 г до 06.11.2023 г. По време на стартиран одит от проверяващо звено към Министерство на Културата, през м. Октомври 2023 г. същото едностранно реши да прекрати договорните си отношения с театралната институция. По време на извършване на одит от Министерство на Културата в ръководството на театъра възникват съмнения за множество извършвани закононарушения, евентуално престъпления. Петко Писков абсолютно противоправно отказа да върне на ДКТ „Константин Величков“ гр. Пазарджик множество договори и всякакъв вид счетоводни документи, съхраняващи у него във връзка с изпълняване на служебните му задължения. През месец ноември 2023 г., Григор Антонов, действащ в качеството си на директор на театъра е пуснал сигнали до Кръстю Кръстев – Министър на Културата към този момент, Икономическа полиция град Пазарджик и Окръжна Прокуратура град Пазарджик, във връзка с евентуално извършени от Петко Писков престъпления. През месец юли 2024 година и във връзка с извършвана проверка на ДКТ „Константин Величков“ гр. Пазарджик от АДФИ, същата е уведомена от директора на театъра за извършвани от Петко Писков противоправни действия с молба АДФИ да сезира отново прокуратурата”, посочват от театъра в Пазарджик."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силни изяви на Карина Константинова, тимът й се класира за третия кръг на турнира за Купата на Германия
Силни изяви на Карина Константинова, тимът й се класира за третия кръг на турнира за Купата на Германия
Каролина Мухова спря серията от 15 поредни победи на Арина Сабаленка
Каролина Мухова спря серията от 15 поредни победи на Арина Сабаленка