НОВИНИ

Днес ще вали в източните и планинските райони

вали източните планинските райони
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 07.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд, главно над Източна България и планинските райони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 30°, в София - около 24°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 21° до 23°. Температурата на морската вода е 21 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

През следващите дни повече слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд отново ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, на повече места в Западна и Централна България. Във вторник вятърът ще остане от североизток, слаб, на морския бряг до умерен, а в сряда ще се ориентира от изток. Температурите ще останат без съществена промяна.

В събота ще преобладава слънчево време. Вероятността за валежи в Западна и Централна България намалява, а в източните райони се повишава. Температурите ще са с два-три градуса по-високи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановяват електронното изплащане на юнските пенсии
Възстановяват електронното изплащане на юнските пенсии
Хърватия и Франция поделиха точките в Лигата на нациите
Хърватия и Франция поделиха точките в Лигата на нациите