НОВИНИ

Днес започват битките за Мондиал 2022 в зона "Европа"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
14:17, 24.03.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Световен футбол
започват битките мондиал 2022 зона европа
Снимка: fifa.com

Цели 12 мача дават старт днес на европейските квалификации за Световното първенство в Катар през 2022 г.

Тази вечер в 19 ч. мегасблъсъкът от група "G" между отборите на Турция и Нидерландия открива квалификационния цикъл на Стария континент. Южната ни съседка ще се опита да вземе реванш от "лалетата" за загубата с 0:3 през 2015 г., която лиши футболистите на тогавашния наставник Фатих Терим от участие на Евро 2016 във Франция. Останалите срещи в групата са Гибралтар - Норвегия и Латвия - Черна гора.

В група "А" европейският шампион Португалия приема тима на Азербайджан, като Кристиано Роналдо и компания са фаворити за първото място. Основният конкурент на иберийците - Сърбия пък посреща Ейре в Белград. Любопитно е, че двете страни бяха съперници и в квалификациите за Мондиал 2018 в Русия, като тогава "плавите" взеха 4 точки от мачовете помежду им.

В група "D" Ивайло Петев ще дебютира начело на Босна и Херцеговина с гостуване на Финландия. През октомври миналата година "петлите" разгромиха в контрола състава на Андрий Шевченко със 7:1.

В група "Е" Белгия излиза срещу Уелс с желанието да си отмъсти за загубата на 1/4-финалите на Евро 2016, а Чехия ще търси задължителни три точки като гост на Естония.

В група "Н" има три мача. Дербито е между Словения и Хърватия, а Русия и Словакия са изявени фаворити съответно срещу Малта и Кипър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България иска да привлече нови инвестиции в рамките на инициативата „Три морета“
България иска да привлече нови инвестиции в рамките на инициативата „Три морета“
Папа Франциск намалява с 10% заплатите на кардиналите
Папа Франциск намалява с 10% заплатите на кардиналите