НОВИНИ

Дневни температури около нулата и днес

дневни температури около нулата
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 25.01.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 11° и минус 2°, в София - минус 10°, а максималните - между минус 4° и 1°.

В западната половина от страната облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над Източна България ще остане предимно облачно. Ще духа умерен северозападен вятър, в крайните югоизточни райони - с посока от север.

Предупреждение за ледено време, с максимални температури под нулата и минимални под минус 10 градуса, остава в сила в Югозападна България.

На морския бряг облачността ще бъде значителна. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са около и малко над нулата, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

С променлива облачност ще бъде в планините. Слаби валежи от сняг ще има на места в масивите Западна България. Вятърът ще е умерен от северозапад, по високите и открити части - временно силен от североизток. Остава студено, с максимални температури в курортите около минус 10°, минус 13°.

През следващите дни температурите бавно ще се повишават. Ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11049 са новите случаи на коронавирус в странатa
11049 са новите случаи на коронавирус в странатa
Сняг и студ сковаха Гърция и Турция (Видео и снимки)
Сняг и студ сковаха Гърция и Турция (Видео и снимки)