НОВИНИ

Дните на Зинедин Зидан в Реал Мадрид са преброени

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:36, 16.05.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
дните зинедин зидан реал мадрид преброени
Слушай новината

Френския наставник на "Белия балет" е твърдо решен да напусне поста си след края на сезона, като дори вече е споделил своето намерение с футболистите на тима, пишат медиите в Испания.

48-годишният Зидан категорично е решил да си тръгне от Реал, независимо от това, което ще се случи до края на сезона. Според информациите Зизу се чувствал емоционално и физически изтощен от напрежението.

Френската легенда кара своя втори престой като наставник на Реал, след като се завърна начело на "белите" през март 2019 година и през миналия сезон изведе тима до титлата в Испания.

През тази кампания пък мадридчани са въвлечени в ожесточената битка за короната в Ла Лига, като два кръга преди края изостават на 2 точки от лидера Атлетико Мадрид.

Ръководството на Реал вече търси заместник на Зидан, като за момента фаворит изглежда Масимилиано Алегри, който почти две години е без работа, откакто напусна Ювентус. Легендата на клуба Раул Гонсалес обаче също има шансове да поеме "лос меренгес", тъй като се ползва с доверието на президента Флорентино Перес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Септември София за втора поредна година ще играе в баража за efbet Лига
Септември София за втора поредна година ще играе в баража за efbet Лига
Левандовски може да замени Килиан Мбапе в ПСЖ
Левандовски може да замени Килиан Мбапе в ПСЖ