НОВИНИ

До 10 000 зрители ще наблюдават състезанията от Олимпиадата

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:49, 21.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
000 зрители наблюдават състезанията олимпиадата
Слушай новината

Организаторите на Олимпийските игри в Токио обявиха, че до 10 000 зрители ще бъдат допускани да наблюдават на живо надпреварите от най-големия спортен форум на планетата това лято в Япония.

Това решение идва след месеци на спекулации дали изобщо външни лица ще могат да присъстват на стадионите по време на Игрите.

"Предвид правителствените рестрикции върху обществени събития, ограничението за зрители на олимпийските игри ще бъде 50% от капацитета на стадиона, до максимум 10 000 души на всички съоръжения", гласи официалното съобщение на организаторите.

Губернаторът на Токио Юрико Койке обаче уточни, че ако има скок в броя на заболелите, то най-вероятно форумът ще бъде довършен при закрити врати.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също взе отношение по темата, споделяйки, че е "абсолютно сигурен, че ще бъде решение, което да предпази максимално японския народ и всички участници".

Бах допълни и, че 80% от хората в олимпийското село ще бъдат имунизирани, а на самите състезатели ще бъде забранено да комуникират с външни хора. В противен случай те рискуват да бъдат отстранени от Игрите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха контрабандни златни накити за над 500 000 лв. на "Капитан Андреево"
Откриха контрабандни златни накити за над 500 000 лв. на "Капитан Андреево"
"Металика" е най-богатата метъл група в историята на рока
"Металика" е най-богатата метъл група в историята на рока