НОВИНИ

До 15° ще стигнат температурите днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 26.12.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и топло за периода. Преди обяд на много места в равнините и котловините ще е с ниска облачност или мъгла. В повечето райони ще е почти тихо. Над по-голямата част от поречието на Дунав и в отделни котловини ще се задържи облачно и мъгливо през целия ден и там максималните температури ще останат под 8°. В останалите райони ще са между 10° и 15°, в София - около 10°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 9 - 12°. Температурата на морската вода е 9 - 11°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е слънчево и топло за периода. Ще духа до умерен западен, по най-високите върхове - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Във вторник ще започне слабо понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Ще бъде облачно, но вероятността за валежи е малка. В сряда облачността ще намалее, но през следващите - отново в часовете преди обяд на много места ще има мъгли, а след обяд ще е предимно слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки натровени в Пирот след като дерайлира влак с амоняк, идващ от България
Десетки натровени в Пирот след като дерайлира влак с амоняк, идващ от България
Нюкасъл иска да върне Ромелу Лукаку в Англия
Нюкасъл иска да върне Ромелу Лукаку в Англия