НОВИНИ

До 20 градуса днес, с валежи в части от Западна България

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 12.10.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

И днес максималните температури ще са от 16 - 17° в западните райони от страната, където ще бъде облачно и на места ще превалява, до около 20° на изток, където ще има и слънчеви часове. В Източна България ще духа слаб, а по Черноморието - умерен, североизточен вятър.

И през нощта слаби превалявания ще има в Западна България, а сутринта в равнините там са възможни и мъгли. Минималните температури утре ще бъдат между 8° и 13°, а максималните - между 17° и 22°. Ще бъде по-често облачно, но слаби валежи се очакват отново главно в Западна България. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток.

По Черноморието облачността утре ще е променлива. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Облачно време и в планините, с валежи от сняг, под 2300 метра - от дъжд. Ще духа умерен североизточен, по най-високите части - запад-северозападен вятър. Температурите ще останат почти без промяна и максималните в курортите ще са между 8° и 14° градуса.

С валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по количество, ще бъде утре в страните от Северозападна Европа, в Централна и Южна Италия, както и в Албания и Северозападна Гърция.

У нас и в петък ще има валежи, главно в Югозападна България и в североизточните райони, но в събота ще превалява вече само по Черноморието, а в останалата част от страната облачността ще намалее. В неделя и понеделник ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Администрацията на НС все още не е поканила официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание
Администрацията на НС все още не е поканила официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание
Баскетболният Левски картотекира американците Джон Флорвиъс и Алън Арнет
Баскетболният Левски картотекира американците Джон Флорвиъс и Алън Арнет