НОВИНИ

До края на деня се очаква да възстановят електроподаването навсякъде в община Горна Оряховица

bnt avatar logo
от БНТ
07:11, 29.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

В община Горна Оряховица все още остава частично бедствено положение. Кметът отправи призив към фирмите в региона и всички, които разполагат със специализирани автомобили и техника се включиха в разчистването на пътищата.

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков каза пред БНТ, че очаква до края на деня да бъдат отстранени всички аварии и да бъде отменено бедственото положение.

"Към настоящия момент все още има бедстващи домакинства в някои от населените места. Вчера беше извършено подаване на напрежение към трафопостовете, но има страшно много накъсани проводници на ниско напрежение и днес продължава работа по отстраняването им. Имам уверение, че до края на работния ден вече всяко едно домакинство ще има електрозахранване".

По думите на Рашков това е следствие на дългогодишното безхаберие относно поддържането на електропреносната мрежа. "Големите далекопроводи са изгнили и при най-малкия мокър сняг започват да се чупят като солети", коментира той.

Във всички 7 села, които вчера са били на тъмно, вече има подаване на ток, но на отделни улици все още няма захранване заради проблеми по вътрешнопреносната мрежа, поясни кметът. Днес ще се работи за отстраняването им.

Николай Рашков благодари на всички, които са се отзовали за почистването на снега и падналите дървета в Горна Оряховица. Призивът му е хората да продължават да подават сигнали на посочените телефони, за да може екипите да отидат на място.

Вижте още в прякото включване на Зорница Илиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поскъпване на цената на газа за декември обсъжда КЕВР
Поскъпване на цената на газа за декември обсъжда КЕВР
Търговците на кооперативния пазар във Варна започват протест
Търговците на кооперативния пазар във Варна започват протест