До пет учебни дни за ученически екскурзии догодина

от БНТ
15:21, 26.07.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
училищата решават ученици отидат безплатна почивка
Слушай новината

От следващата учебна година за ученически пътувания ще могат да се използват не повече от пет учебни дни. Екскурзиите и зелените училища могат да бъдат и по-продължителни, но допълнителните дни трябва да са по време на ваканции, официални празници, съботи или недели, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Изменения в пет наредби в средното образование са публикувани за обществено обсъждане днес.

Друга новост от учебната 2021/2022 година са задължителните пет учебни дни за проектни и творчески дейности за учениците от 1-ви до 3-ти клас. Те могат да са последователни в рамките на една учебна седмица или да се използват на части. Те ще са част от 32-те учебни седмици в началното образование. По този начин ще се даде възможност не само на децата, но и на техните учители за творчество и междупредметни връзки и в рамките на учебните часове, се казва в съобщението на образователното министерство.

В друга от наредбите се предвижда максималният брой точки при всички тестове от националното външно оценяване в края на 4-ти, 7-и и 10-и клас да стане 100, както е при държавните зрелостни изпити.

Цялото съобщение на просветното министерство вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Адам Пийти защити олимпийската си титла на 100 м бруст
Адам Пийти защити олимпийската си титла на 100 м бруст
Още 4 държави от ЕС започват да получават пари за възстановяване
Още 4 държави от ЕС започват да получават пари за възстановяване