НОВИНИ

До седмица ще заработи COVID секторът в онкологичната болница в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 24.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

До седмица ще заработи COVID сектор и в онкоболницата в Благоевград. В специализираното лечебно заведение ще бъдат разкрити 7 легла, които са предвидени за пациенти с онкологични заболявания, заразени и с коронавирус.

Работата по изграждането на новия COVID сектор е на финала. Леглата са осигурени, очаква се утре фирма да свърже кислородната инсталация, да се поставят монитори и да се дооформи документацията с Регионалната здравна инспекция.

Специално обособен е отделен вход за COVID сектора в онкоболницата. Пациентите ще бъдат настанявани в този участък, а целия този сектор ще бъде специално изолиран.

Мерките за безопасност в лечебното заведение са засилени.

"На всеки пациент, който влиза в лечебното заведение, се прави бърз антигенен тест, кратка епидемиологична анамнеза и ако има проблем, го насочваме за PCR и за лечение. Сега ще имаме възможност тука в този сектор да поемем всички тези неща", обясни управителят д-р Георги Георгиев.

Предлагат общински жилища на медици, ако практикуват в Благоевград

Настроенията сред медицинския персонал в онкоболницата са различни.

"Има хора, които подкрепят идеята и са готови да се включат. Има хора, които са склонни да търсят повече друга истина. В крайна сметка това е разпореждане на министъра, което ние трябва да изпълним и да се включим в системата за лечение на COVID", допълни директорът.

Тъй като в лечебното заведение няма пулмолог или инфекционист, управителят на онкоболницата се е свързал със специалисти в града, които да помагат в новото COVID отделение.

Репортер: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дневно 10-15 желаещи да дарят плазма във Варна, рязък спад на кръводаряването
Дневно 10-15 желаещи да дарят плазма във Варна, рязък спад на кръводаряването
Пациентите на починал личен лекар сами трябва да си намерят друг
Пациентите на починал личен лекар сами трябва да си намерят друг