НОВИНИ

Добромир Карамаринов се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич в Белград

Президентът на Европейската атлетика е на специално посещение в Белград заради предстоящото световно първенство по крос кънтри

добромир карамаринов срещна президента сърбия александър вучич белград
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:33, 29.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов се срещна с държавния глава на Сърбия Александър Вучич в навечерието на световното първенство по крос кънтри, което ще се проведе в столицата Белград.

Ръководителят на Световната атлетика Сър Себастиан Коу, президентът на Сръбската атлетическа федерация Веселин Йевросимович и генералният секретар Слободан Бранкович също присъстваха на срещата.

"За мен беше удоволствие да срещна г-н Вучич отново. От името на Европейската атлетика искам да благодаря за подкрепата на Сърбия, която леката атлетика среща тук, както и за ентусиазма и професионализма, с който сръбската държава домакинства континентални шампионати. Белград остава единственият град в света, който е провеждал европейско първенство в зала, след което световно, като и шампионат на Европа по крос кънтри, последвано от световно. Ние от Европейската атлетика вярваме, че организацията на Европейско първенство последвана от такова на глобално първенство говори за споделяне на опита и на знанието от организацията на по-високо ниво", каза след срещата Карамаринов.

Белград беше домакин на европейско първенство по крос кънтри през 2013 г., на европейско първенство в зала през 2017 г. и на световен шампионат в зала през 2022 г.

"Ние ще имаме още инвестиции в атлетиката в бъдеще. Благодаря за положителното отношение и уважението към нашата страна. Искам да съобщя, че започваме строеж на атлетически стадион в края на тази година, а той се планира да бъде готов през 2027-а. Искаме да кандидатстваме за Европейско или Световно първенство на открито", обърна се Вучич към Карамаринов.

"Знам, че сръбското правителство и местната атлетическа федерация имат големи амбиции за нашия спорт и се надявам да ги реализират в близко бъдеще", допълни отговори българският ръководител.

Световното първенство по крос кънтри в Белград ще се проведе утре (30 март), като в бягането на 10 км при мъжете България ще бъде представена от Иво Балабанов, който ще участва в конкуренцията на още 137 атлети от 40 страни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер даде само три гейма на Медведев и ще играе отново за титлата в Маями
Яник Синер даде само три гейма на Медведев и ще играе отново за титлата в Маями
Борислава Христова вкара 38 точки, но Сепси стартира със загуба в полуфиналите на румънското първенство
Борислава Христова вкара 38 точки, но Сепси стартира със загуба в полуфиналите на румънското първенство