Доброволци са готови да разнасят храна и лекарства на възрастни хора във Варна

от БНТ
10:15, 17.03.2020 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
Регионални

Близо 1125 нуждаещи се във Варна получават безплатна храна в трапезариите в града.

Социалният патронаж обслужва още 550 души. В тази кризисна ситуация общината има готовност да разшири обхвата на услугите. При необходимост могат да се подават заявки за разнасяне по домовете на стоки от първа необходимост или лекарства за самотноживеещи възрастни хора, които са най-уязвими от заразата.

В понеделник, сряда и петък, социалните работници от патронажа ще раздават топла храна. За другите дни е направена допълнителна организацация.

Таня Василева - директор на „Социални дейности" - община Варна: Предвид епидемиологичната обстановка ще раздаваме и суха храна с цел да ограничим струпването на много хора на едно място.

Възрастните хора могат да ползват и услугата помощ в дома и домашен помощник.

Таня Василева - директор на „Социални дейности" - община Варна: Тези две услуги отново организират закупуване на стоки от първа необходимост на лицата - почистване и хигиенизиране на дома, приготвяне на храна в домашни условия, закупуване на лекарства.

Студенти от Медицинския университет във Варна също са готови да помогат на нуждаещите се.

Таня Василева - директор на „Социални дейности" - община Варна: Днес ще бъде изготвен механизмът, по който могат доброволците да се включат в тази кампания.

Социалните трапезари във Варна са отворени.

Детските кухни в община Варна продължават да работят при засилени противоепидемични мерки. Затварят се Дневните центровете за деца и младежи с увреждания и Центровете за обществена подкрепа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започна телефонна кампания за помощ на възрастни хора в Пловдив
Започна телефонна кампания за помощ на възрастни хора в Пловдив
Свещеници посещават най-възрастните хора в Русе по домовете
Свещеници посещават най-възрастните хора в Русе по домовете