НОВИНИ

Докога ще работят депутатите от 46-ото НС?

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:05, 13.09.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Извънредно заседание на парламента днес няма да има. Дали ще бъде свикано утре все още не е ясно. В последните дни на 46-ото Народно събрание депутатите продължават да работят в комисии по законопроекти.

Дали ще стигне времето на Народното събрание зависи от действията на президента и председателя на парламента. Очаква се да стане ясно дали Ива Митева ще свика депутатите на извънредно заседание утре и кога президентът Радев ще разпусне парламента.

След като той обяви, че изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември - на практика депутатите нямат много време. В рамките на 46-ото Народно събрание те успяха да приемат само 3 законопроекта - за актуализацията на бюджетите.

Доц. Наталия Киселова: Народните представители пропуснаха много шансове

Според експерта по конституционно право доц. Наталия Киселова депутатите са пропуснали много шансове и всеки ден е имало възможност да се отстъпи. Според нея важните законопроекти няма да бъдат разгледани заради липса на време.

"Подготвяме ново искане за свикване на НС утре, защото има важни законопроекти", каза Атанас Атанасов от "Демократична България".

Атанас Славов: На това Народно събрание му липсваше решителност

"Има такъв народ частично подкрепят някои от действията. В други моменти липсва решителност, както днес с извънредното заседание. На това събрание му липсваше решителност, за да стигне до край. Имаше достатъчно време да минат поне 2 - 3 закона", коментира Атанас Славов от "Демократична България".

Иван Хиновски: Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре

"Ние трябва всички да заровим томахавките", смята Иван Хиновски от "Има такъв народ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министри и синдикати обсъждат бъдещето на "Мини Марица-изток"
Министри и синдикати обсъждат бъдещето на "Мини Марица-изток"
Законът за НСО: Комисията не заседава заради липса на кворум
Законът за НСО: Комисията не заседава заради липса на кворум