НОВИНИ

Документален филм на БНТ е отличен с наградата "Кристална лира"

документален филм бнт отличен наградата кристална лира
bnt avatar logo
от БНТ
21:48, 02.11.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Документалният филм "Тенор", посветен на големия български артист Камен Чанев, и поредицата "На опера с БНТ 2" донесоха на обществената телевизия и създателите си наградата "Кристална лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци, радио Classic FM и агенция "Кантус Фирмус".

Наградата за екипа на предаването "На опера с БНТ 2" е в категория "Музикална критика и публицистика". Автори на поредицата са Десислава Шишманова, Виолин Палейков и Нончо Нончев от БНТ-Пловдив.

"Тенор" е опит за музикален портрет на най-известния съвременен български тенор – Камен Чанев. Оперен изпълнител, чиято бляскава международна кариера минава през световни сцени като Виенската държавна опера, Римската опера, Миланската скала, през "Вашингтон опера", театрите в Япония, Китай и Нова Зеландия.

Отличието "Кристална лира" се присъжда всяка година в Деня на народните будители за върхови постижения в областта на музикалното и танцово изкуство.

"На опера с БНТ 2" е на екран от пролетта на 2017 година, поредица, която среща зрителите с интересни и не толкова познати факти от историята и постиженията на оперната сцена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талибаните забраниха използването на чуждестранна валута
Талибаните забраниха използването на чуждестранна валута
Един гол беше достатъчен на Челси за трите точки в Малмьо
Един гол беше достатъчен на Челси за трите точки в Малмьо