НОВИНИ

Документалната поредица „БНТ представя“ с нов сезон от 13 септември

документалната поредица bdquoбнт представяldquo нов сезон септември
bnt avatar logo
от БНТ
15:58, 11.09.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

На 13 септември започва шестият сезон на портретната документална поредица на обществената телевизия – "БНТ представя". Тя пренася зрителите в личния и професионален свят на едни от най-значимите имена в българската култура, наука, политика и спорт. По традиция епизодите на "БНТ представя" ще се излъчват в сряда от 21.00 ч. по БНТ 1.

Началото на новия сезон поставя филмът "Спомени за спасението" на режисьора Ралица Димитрова и оператора Пламен Герасимов. Лентата е посветена на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. В нея ще бъдат показани историите на хора, които познават ужаса на антисемитизма, завладял Европа преди и по време на Втората световна война. Зрителите ще разберат какви ограничения са имали българските евреи, какво са знаели за случващото се тогава, когато са били още деца, както и какво са преживели семействата им, чакайки заветното "Оставаме".

От 11 септември актуалните предавания и публицистиката се завръщат в ефира на БНТ

През септември "БНТ представя" ще срещне зрителите с живота и творчеството на един от най-успешните български цигулари Минчо Минчев и на любимия на поколения актьор Никола Анастасов. Сред главните герои в шестия сезон на поредицата са още – един от майсторите на българската любовна лирика Христо Фотев, легендарният актьор Апостол Карамитев, музикантът Георги Минчев, видният историк и филолог проф. Иван Дуйчев и други.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС не признава изборите в анексираните от Русия украински области
ЕС не признава изборите в анексираните от Русия украински области
Пожар горя до бензиностанция в Казанлък, евакуираха служителите
Пожар горя до бензиностанция в Казанлък, евакуираха служителите