НОВИНИ

Домакините на Мондиала в Катар: Наистина трябва да се види, за да се повярва!

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:56, 11.11.2022
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
домакините мондиала катар наистина види повярва
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

От 20 ноември Катар ще бъде домакин на световното първенство по футбол. 64 мача ще се изиграят за 29 дни, а столицата Доха ще се превърне в дом на милиони фенове, много от които ще посетят региона за първи път.
Но какво може да очакват всички любители на футбола, когато пристигнат за едно от най-големите събития в спорта? От фен фестивали до "огнедишащи паяци" ... със сигурност ще има по нещо за всеки.

„Феновете могат да очакват огромно зрелище, когато пристигнат в Катар. Ако имате билети за мачовете, това е страхотно, но дори и да нямате, толкова много неща се случват тук. Ще има фестивал на феновете на FIFA. Диджеите също ще бъдат тук. Ще има и карнавали и безброй заведения за хранене. Тук ще бъде грандиозно", разкрива Арън Фернанез, лидер на феновете на Катар за кампанията "Пътят към 2022 г."

Ал Бида Парк ще отвори вратите си за основния фен фестивал, където привържениците могат да се събират и да празнуват. Той е удобно разположен до центъра на Доха и е с размер приблизително 500 000 квадратни метра. Паркът е готов да посрещне до 40 000 фенове на ден.

Специално изградения за Мондиала булевард "Лусайл" е на един хвърлей разстояние от забележителния стадион носещ същото име и ще бъде на разположение на хилядите фенове, които искат да споделят емоцията от мачовете. Булевардът е украсен с огромни знамена на държавите участнички и ще бъде гореща точка за музика на живо, места за хранене, но и нови запознанства.

Домакините канят феновете на фестивала Аркадия, който ще се провежда всяка вечер от 19 ноември до 18 декември. Популярното шоу ще включва хаус танци и денс музика, а това което ще го направи уникален е 50-тонният огнедишащ паяк. "Наистина трябва да се види, за да се повярва!", казват домакините.

В допълнение към фен зоните и осемте най-модерни стадиона, които ще приемат мачовете, Катар предлага множество културни и исторически забележителности. В дните, когато феновете се оказват без билет за мачове, има много неща, които могат да се видят, казват домакините.

Катара е място, което задължително трябва да се посети, твърдят организаторите на Мондиала. Буйните градини в културното селище се простират на 32 700 квадратни метра и са идеални за релаксиращи разходки.

"Операта и амфитеатърът ще бъдат домакини на редица представления. Освен това има множество автентични кафенета и ресторанти за вечеря, както и плаж, където семействата могат да се насладят на приятните зимни температури на залива", подчертават домакините от Катар.

Катар е дом на много фантастични музеи и арт пространства. Националният музей представя историята на страната домакин и нейното развитие през последните десетилетия. Наблизо има и музей на ислямските изкуства, който показва красиви произведения на изкуството от целия регион на Близкия изток.

Музеят "3-2-1" в стадион Халифа е идеалното място за любителите на най-великата игра. В него те могат да научат повече за най-големите фигури в историята на спорта. В спортния музей се помещава и виртуалното изложение на френския гранд Пари Сен Жермен.

Страната разполага и с 14-търговски центъра. Посещението на новопостроения МОЛ Вендом в Лусайл е задължително, приканват домакините. Вдъхновеният от Париж комплекс разполага с 580 магазина от среден до висок клас простиращ се на площ от 1,1 милиона квадратни метра. Домакините обещават и редица представления до танцуващите фонтани там.

Катар обещава незабравимо приключение за всички свои гости.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителни валежи и застудяване се очакват днес и утре
Значителни валежи и застудяване се очакват днес и утре
Мъж бе убит с изстрел в главата на Женския пазар в София
Мъж бе убит с изстрел в главата на Женския пазар в София