НОВИНИ

Домакинска победа над Майорка остави Бетис на 4 точки пред четвъртия Барселона

домакинска победа майорка остави бетис точки четвъртия барселона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:20, 20.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Бетис продължава със силните си изяви от началото на сезона в Ла Лига. В двубой от 25-ия кръг на испанското първенство, момчетата на Мануел Пелегрини записаха важен домакински успех с 2:1 над Майорка.

Победата на "Естадио Бенито Вилямарин" позволи на "зелено-белите" да се настанят удобно на третата позиция в таблицата, на 4 точки преднина пред четвъртия Барселона, който е с мач по-малко.

Домакините откриха резултата в 25-ата минута. Капитанът Серхио Каналес центрира блестящо в наказателното поле на гостите, където връхлитащият от втора позиция Алекс Морено засече с глава и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Серхио Рико.

Четвърт час преди края на срещата Ведат Муричи възстанови равенството, засичайки с глава центриране на Хуаме Коста в наказателното поле на Бетис.

Пети минути по-късно съставът на Пелегрини получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на полузащитника Родриго Баталия в наказателното поле на Майорка при удар на Вилиам Карвальо. Зад топката застана резервата Вилиан Жозе, който се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

В класирането Бетис е трети с 46 точки, на 4 точки пред четвъртия Барселона, който е с мач по-малко. Майорка е 16-и с 26 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три победи за българските боксьори в първия ден на Купа "Странджа"
Три победи за българските боксьори в първия ден на Купа "Странджа"
Севиля стъпи накриво в Барселона и позволи на лидера Реал отново да увеличи преднината си на върха
Севиля стъпи накриво в Барселона и позволи на лидера Реал отново да увеличи преднината си на върха